Pereiti į pagrindinį turinį

Politologas: Seimo sprendimą dėl urėdijų galėjo lemti būsimi rinkimai

2015-05-14 14:48
BNS inf.
Miškininkų protestas prie Seimo

Seimo sprendimą atmesti prezidentės veto ir įstatymu įtvirtinti 42 urėdijų skaičių, galėjo lemti artėjantys rinkimai, mano politologas Mažvydas Jastramskis. Pasak jo, būtent tai galėjo nulemti skirtingą Seimo socialdemokratų ir jų lyderio premjero poziciją miškų valdymo klausimu.

„Čia yra toks administracinis sprendimas ir urėdijos išdėstytos geografiniu pagrindu, o pas mus pusė Seimo narių renkami vienmandatėse apygardose. Vėlgi rinkimai artėja, aš manau, kad nemažai Seimo narių galvoja, kad vyks rinkimų kampanija regioniniu lygmeniu ir kam iš tikrųjų pyktis su žmonėmis, kurie gali kažkiek daryti įtakos nuotaikoms - visiškai nenaudinga. Na, o premjeras vis tiek bus neabejotinai perrinktas, tad tai gali būti viena priežasčių“, - BNS sakė M.Jastramskis.

Anot jo, tai, kad valdantieji socialdemokratai balsuoja priešingai, nei norėtų premjeras Algirdas Butkevičius, nėra išskirtinis reiškinys, nes urėdijų skaičius nėra svarbiausias valstybės klausimas.

„Kartais taip atsitinka, kad partijos lyderio nuostatos skiriasi nuo partijos. Ne vien pas socialdemokratus, ir pas tuos pačius konservatorius būna, kad vertybinių klausimų atvejais nemaža dalis frakcijos balsuoja kitaip nei partijos lyderis. Bet tai dažniausiai nebūna patys esminiai valstybės gyvenimo klausimai“, - aiškino politologas.

Jo nuomone, klausimas visuomenei nėra toks svarbus.

„Šiuo atžvilgiu toli gražu ne kiekvienas žmogus pasakys apskritai, kas šiuo įstatymu bus pakeista, tai ir pati partija ne itin rizikuoja parodyti, kad yra kažkoks susiskaldymas, ar lyderis neturi galios primesti savo nuomonės“, - BNS teigė M.Jastramskis.

Seimas antradienį atmetė prezidentės Dalios Grybauskaitės veto dėl pataisų, kurios nekeičia Lietuvoje veikiančių urėdijų valdymo bei veiklos modelio.

Nors premjeras ir prašė priimti prezidentės veto, jo partijos nariai socialdemokratai atmetė veto.

Tokiu balsavimu Seimas užkirto kelią Aplinkos ministerijos planuotai urėdijų stambinimo reformai, dėl ko darbo netektų apie 350 darbuotojų. Jeigu Vyriausybė nuspręstų reformuoti miškų ūkį, jai teks prašyti Seimo keisti Miškų įstatymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų