Pereiti į pagrindinį turinį

Premjeras: darbas su rizikos šeimomis negali apsiriboti darbo valandomis

2016-01-04 11:05
BNS inf.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Po tragedijos Kėdainių rajone, kai tėvas įmetė du savo vaikus į šulinį, premjeras Algirdas Butkevičius pabrėžia būtinybę socialinės rizikos šeimas lankyti ne tik darbo valandomis.

„Aš manau, kad reikalinga daug griežtesnė kontrolė savivaldybėse dirbančių institucijų ir darbuotojų prižiūrint vaikus, augančius socialinės rizikos šeimose. Ta priežiūra turėtų vykti ne vien tik darbo dienomis ir darbo valandomis, bet turėtų būti apsilankoma tose šeimose ir išeiginėmis dienomis, ir anksti rytais, ir vėlai vakarais“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Premjeras pirmadienio popietę rengia pasitarimą dėl šios šio įvykio. Pirmadienio rytą apie dviejų vaikų gyvybių pareikalavusią nelaimę kalbėta ir pasitarime prezidentūroje, po jo šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pareiškė siūlanti steigti naują instituciją, kuri rūpintųsi vaiko teisių apsauga.

Interviu BNS premjeras sekmadienį teigė, jog iš įspėjimų nepaisančių asocialių tėvų vaikai turi būti paimami.

„Aš manau, kad reikia jau griežtesnės pozicijos laikytis ir jei matoma, kad vaikai nepavalgę ir neprižiūrimi, manau, kad su jų tėvais turi būti pirmiausia griežtai kalbamasi, o jei nepadaroma išvadų, tie vaikai turėtų būti paimami“, - BNS sekmadienį sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, griežtesniu šeimų tikrinimu turi užsiimti ir seniūnai.

„Manau, kad pirmiausia savivaldybės turėtų, ypač socialinės rūpybos skyriai, vaikų teisių skyriai didesnį dėmesį skirti tikrinant šeimas ir apsilankant ne tik darbo valandomis, bet ir vakarais, ir išeiginėmis dienomis. Manau, kad taip pat ir seniūnai savivaldybėse irgi turėtų imtis tam tikrų priemonių dėl didesnės kontrolės, įsitikinant, ar tikrai tie vaikai yra prižiūrimi tose šeimose“, - BNS kalbėjo premjeras.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone, Saviečių kaime, 1979 metais gimęs vyras buitinio konflikto metu smurtaudamas privertė iš namų pabėgti savo sugyventinę, o du iš keturių savo vaikų - dvimetį berniuką ir keturių mėnesių mergaitę - sumetė į kieme esantį šulinį.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį leido šį vyrą suimti trims mėnesiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų