Premjerė padėkojo visuomenei: dauguma karantino taisyklių laikosi

Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas vienišiems asmenims bei sunkumų patiriantiems mokiniams, premjerė Ingrida Šimonytė dėkoja visuomenei ir sako, kad didžioji dauguma visuomenės karantino taisyklių laikosi.

„Kai priiminėjome karantino apribojimus, kadangi jie tikrai nebuvo labai griežti, kaip komendanto valanda ir panašūs dalykai, apie ką daug diskusijų buvo, tai girdėjome nemažai pamąstymų, kad kažkas nesilaikys ir nepasieksime rezultatų, bet tikrai matome iš duomenų, kad turime už ką padėkoti visuomenei, nes didžioji dauguma visuomenės taisyklių laikosi.

Aišku, yra žmonių, kurie tų taisyklių nesilaikė, nesilaiko ir nesilaikys, kai kuriems jų sankcijas pareigūnai pritaikys, o kai kurių nenustatys. Bet bent jau tiems žmonėms, kurie linkę taisyklių laikytis ir yra sunkiausia tomis aplinkybėmis, nes pareigingai laikantis taisyklių vienišiems žmonės yra tikrai sunku, tai galima turbūt sukurti aplinką, algoritmą, kuriuo jie galėtų bent kažką daryti ir nesijausti kalti, kad pažeidinėja taisykles“, – Vyriausybės posėdyje sakė I. Šimonytė.

Turime už ką padėkoti visuomenei, nes didžioji dauguma visuomenės taisyklių laikosi.

Vis dėlto, anot jos, Lietuvos padėtis kol kas pagal susirgimų skaičių yra vis dar prasta.

„Socialinis burbulas“ labai minimalus, kol vis dar esame, nors ir su pozityviai nuteikiančia dinamika, bet turbūt pačioje prasčiausioje stadijoje pagal susirgimų skaičių 100 tūkst. gyventojų, tai tarsi tokia moralinė skola žmonėms, kurie yra vieniši ir jaučia pakankamai didelę psichologinę įtampą“, – teigė premjerė.

Trečiadienį Vyriausybė apsisprendė dėl karantino sušvelninimų, primena ELTA.

Vaikai eiti į mokyklą galės, kai tėvai privalo eiti į darbą ir negali užtikrinti vaikų, ugdomų pagal pradinio ugdymo programą, priežiūros namuose. Taip pat kai vaikai, ugdomi pagal pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, neturi sąlygų mokytis namuose arba dėl kitų objektyvių priežasčių reikalinga kita pagalba mokantis nuotoliniu būdu mokyklos vaiko gerovės komisijos sprendimu.

Vyriausybė taip pat nusprendė leisti dviejų šeimų ar dviejų namų ūkio artimus kontaktus, jeigu viename iš jų yra ne daugiau kaip vienas suaugęs asmuo ar jo nepilnamečiai vaikai arba nuolatinės priežiūros ir slaugos reikalaujantis asmuo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

arkliavagis

arkliavagis portretas
Šitos kumelės net čigonai negrobia :))))

Tėvas \\\\\.../////

Tėvas  \\\\\...///// portretas
Išimkit tą šmėklą,vaikai depresijoje.

kIEK DARTA ŠETONYTĖ

kIEK DARTA ŠETONYTĖ  portretas
siautės ant tos Levos ?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių