Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentą skraidins "Aurela"

2009-01-27 09:00

Prezidentą į prestižinį Davoso forumą Ciuriche skraidins bendrovė "Aurela". Pasiūlymą įmonei pateikę Prezidento kanceliarijos valdininkai tikina, esą ši bendrovė šalies vadovą nuskraidins pigiausiai.

Prezidentą iki šiol vežusiai bendrovei "flyLAL" nutraukus veiklą ir nelikus, kas nuskraidintų šalies vadovą į prestižinį Davoso ekonomikos forumą, Prezidento kanceliarija rado išeitį – paskubomis pateikė pasiūlymą vienam vežėjui.

"Kadangi tokia padėtis, įstatymas leidžia mums ieškoti paslaugos tiekėjo neskelbiamų derybų būdu", – praėjusią savaitę dienraštį tikino Prezidento kanceliarijos Turto valdymo skyriaus vedėja Vida Greičiuvienė.

Dienraščio šaltinių teigimu, "flyLAL" nutraukus savo veiklą, viena bendrovė bandė prezidentūrai siūlyti savo paslaugas, tačiau jai neleista net atsiųsti pasiūlymo. Pasak šaltinių, iš pradžių prezidentūros atstovai verslininkus patikino, kad bus skelbiamas naujas konkursas ar bent vieša apklausa vykdyti šį skrydį, tačiau vėliau Prezidento kanceliarijos Turto valdymo skyriaus vedėja V.Greičiuvienė atkirto, kad jokios apklausos nebus, vežėjas jau parinktas ir jokių siūlymų jai nereikia.

Kaip vakar pavakare dienraštį informavo Prezidento kanceliarijos vadovas Giedrius Krasauskas, pasiūlymas skraidinti šalies vadovą buvo pateiktas bendrovei "Aurela". Pasak jo, po derybų ji sutiko Prezidentą nuskraidinti už 53 tūkst. litų. Kanclerio teigimu, be pasiūlymą skraidinti Prezidentą priėmusios įmonės, norą vežti šalies vadovą pareiškė dar dvi bendrovės, tačiau "Aurelos" siūloma kaina iš visų trijų įmonių pateiktų pasiūlymų esą buvo mažiausia.

"Ši kaina mažesnė, negu internetu mums pasiūlymus atsiuntusių kitų tiekėjų siūloma", – sakė G.Krasauskas.

Kancleris tikino, kad anksčiau nuolat Prezidentą skraidinusi bendrovė "flyLAL" šalies vadovą veždavo už gerokai didesnę kainą. "Anksčiau vienas skrydis kainuodavo apie 80 ar 85 tūkst. litų. Be to, dar papildomai kainuodavo ir maitinimo paslaugos. Taigi šį kartą išėjo mažiau", – sakė G.Krasauskas.

Naujas Prezidento skrydžių konkursas geriausiu atveju baigsis balandį. Taigi mažiausiai iki balandžio vežėjo reikės ieškoti kiekvienai šalies vadovo kelionei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų