Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį

2012-07-20 15:54
Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį Prezidentė LKA absolventams suteikė karinį laipsnį

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį 43 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnams suteikė pirmąjį karininko - leitenanto - laipsnį.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva gali didžiuotis dar viena karininkų karta, kuriai tenka atsakomybė ne tik už mūsų šalies, bet ir už tarptautinį saugumą.

„Jūsų atsakomybė, atsidavimas šaliai ir drąsa saugos mus, o meilės Tėvynei pavyzdys įkvėps visus gerbti Lietuvą ir kiekvieną jos žmogų. Nuolat prisiminkite šią dieną, vilties ir pasididžiavimo Jumis pilnas akis - tai neleis abejoti ir klausti “kodėl?„ net sunkiausiomis Jūsų gyvenimo akimirkomis“, - sakė prezidentė.

„O tokių karinėje tarnyboje tikrai bus. Kaip ir bus ypatingų momentų, kai dėl Jūsų laimės visas būrys, batalionas ir visa šalis. Kai kovoje, jausdami kolegų pečius, grėsmes įveiksite bendru ryžtu. Būkite verti Lietuvos pagarbos, mūsų visų vilčių ir savo kilnių tikslų!“, - teigė D.Grybauskaitė.

Iš kariūnų, įgijusių pėstininkų būrio vado kvalifikaciją, 25 akademijoje studijavo personalo vadybos specialybę, 11 jaunuolių studijavo tarptautinius santykius.

Penki absolventai akademijoje ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute baigė bazinio oro pajėgų karininkų karinio rengimo, elektronikos inžinerijos ir orlaivių pilotavimo studijų programas.

Jiems jau anksčiau Vilniaus Gedimino technikos universitete buvo įteikti bakalauro ir magistro diplomai.Dar du būsimi karininkai studijas baigė JAV aukštosiose mokyklose - Sausumos pajėgų akademijoje ir Karinių jūrų pajėgų akademijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų