Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė penkiems asmenims suteikė malonę

2015-12-11 16:16
BNS inf.
AFP nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgusi į Malonės komisijos rekomendacijas, pasirašė dekretą dėl malonės suteikimo penkiems asmenims.

Vitalijui Žalimui laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais, atsižvelgiant į sunkią nuteistojo sveikatos būklę, pranešė Prezidentūra. 1972 metais gimęs vyras nuteistas už nužudymą septynerių metų laisvės atėmimo bausme.

Vieneriais metais laisvės atėmimo bausmė sumažinta ir vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę atliekančiam Dinui Dumbriui - nuteistasis turi mažametę sergančią dukrą ir neįgalius tėvus, malonės suteikimui tarpininkavo nukentėjusieji. Vyras nuteistas dėl žmogžudystės iš chuliganiškų paskatų.

Devynerių metų laisvės atėmimo bausme dėl žmogžudystės nuteistam Stanislavui Galvanauskui laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais, priimant sprendimą buvo atsižvelgta į nuteistojo amžių ir ypač sunkią sveikatos būklę.

Dešimties metų laisvės atėmimo bausme už žmogžudystę nuteistai Nijolei Kimbirauskienei laisvės atėmimo bausmė sumažinta dvejais metais. Pasak pranešimo, priimant sprendimą atsižvelgta į nusikaltimo aplinkybes, taip pat priežiūra reikalinga nuteistosios nepilnametei dukrai.

Dvi mažametes dukras ir nepilnametį sūnų turintis Donatas Mockevičius atleistas nuo likusios laisvės atėmimo bausmės. Vyras daugiau kaip trejų metų laisvės atėmimo bausme nuteistas už vagystes bei svetimo turto sugadinimą.

Malonės komisijos posėdyje ketvirtadienį buvo svarstomi 87 nuteistųjų malonės prašymai.

Malonės gali prašyti visi Lietuvos ir kitų valstybių teismų nuteisti Lietuvos piliečiai. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų