Prezidentė priėmė apylinkių teismų teisėjų priesaikas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl 8 apylinkių teismų teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas.

„Šiandien duota priesaika yra kur kas daugiau nei vien žodžiai. Jie reiškia ypatingą atsakomybę. Jūsų misija yra sąžiningai vykdyti teisingumą. Visada atminkite pagrindinį savo tikslą – ginti žmogaus teises, laisves ir teisėtus interesus, nes Jūs tampate tais, kuriais pasitikima labiausiai", – priimdama priesaikas sakė Prezidentė.

Šalies vadovė pabrėžė, kad tvirčiausia atrama teisėjų kelyje – ištikimybė Lietuvai ir įstatymo viršenybės paisymas. Svarbu, kad aukšta profesinė teisėjų kompetencija stiprintų visuomenę ir jos pasitikėjimą teismais.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjais paskirti Rolandas Bužinskas, Ramūnas Keidūnas, Valerij Lauš, Indrė Rimkevičienė ir Miglė Suchankienė; Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėju – Mindaugas Povilanskas; Telšių rajono apylinkės teismo teisėju paskirtas Tomas Pukšmys; Ukmergės rajono apylinkės teismo teisėja – Inga Vaišvilienė.

Per Prezidentūroje vykusią ceremoniją prisiekusiems teisėjams šalies vadovė palinkėjo išdidžiai dirbti savo darbą ir savo atkaklumu, ištverme ir išmintimi nuolat kurti pagarbos ir pasididžiavimo vertą teisinę Lietuvos valstybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių