Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė suteikė malonę trims nuteistiesiems

2014-10-10 14:04
BNS inf.
Dalia Grybauskaitė Šiaulių tardymo izoliatoriuje
Dalia Grybauskaitė Šiaulių tardymo izoliatoriuje / R. Dačkaus / LRP nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, atsižvelgusi į Malonės komisijos rekomendacijas, pasirašė dekretą dėl malonės suteikimo trims nuteistiesiems.

Ignas Grigaliūnas dėl sunkios sveikatos būklės atleistas nuo likusios laisvės atėmimo bausmės, pranešė Prezidentūra. Jis buvo nuteistas ketveriems metams nelaisvės pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl narkotinių medžiagų laikymo ir platinimo.

Vienuolikai metų nelaisvės dėl pasikėsinimo nužudyti nuteistam Mindaugui Kumšliui likusi laisvės atėmimo bausmė sumažinta trejais metais. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad nuteistasis turi mažametį sūnų.

Dėl pasikėsinimo nužudyti aštuoneriems metams nelaisvės nuteistam Vytautui Sereikai likusi laisvės atėmimo bausmė sumažinta vieneriais metais. Sprendimas priimtas atsižvelgus į nuteistojo ir jo sutuoktinės sveikatos būklę.

Šia savaitę Malonės komisija svarstė 89 nuteistųjų malonės prašymus.

Malonės gali prašyti visi Lietuvos ir kitų valstybių teismų nuteisti Lietuvos piliečiai. Prašančiajam malonės gali būti dovanota laisvė, sutrumpintas laisvės atėmimo laikas arba sumažinta kita teismo skirta bausmė.

Malonės komisiją sudaro Lietuvos Aukščiausiojo ir Apeliacinio Teismų pirmininkai, teisingumo ministras, generalinis prokuroras, kalinių globos draugijos, Lietuvos teisininkų draugijos, Lietuvos nusikaltimų aukų rėmimo asociacijos atstovai, prezidentės patarėjai teisės klausimais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų