Prie judėjimo jungiasi ir Klaipėda

Uostamiestyje, kaip prieš dvidešimt metų, susirinkę žymiausi Sąjūdžio veikėjai išreiškė nepasitenkinimą valdžia, jos palaimintu "Leo LT" projektu ir kvietė telktis į naują pilietinį judėjimą.

Piktinosi valdžios arogancija

Susitikime su žmonėmis aktyvus Klaipėdos Sąjūdžio veikėjas Dionyzas Varkalis buvo įsitikinęs, kad valdžia turi išgirsti tautos balsą. "Prieš dvidešimt metų Sąjūdis atkūrė nepriklausomybę, bet nesukūrė demokratijos", – tvirtino D.Varkalis.

Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo pirmininkas Zigmas Vaišvila susirinkusiems kalbėjo, jog atotrūkis tarp valdžios ir žmonių katastrofiškai didelis, valdžios arogancija ir nesišnekėjimas su šalies piliečiais pasiekė neregėtas aukštumas. "Svetimųjų priespaudą pakeitė savos valdžios, susijusios su stambiu verslu, savivalė. Sąžinę, patriotizmą, meilę tėvynei, tautai neretai išstumia savanaudiškumas ir rūpestis savimi, o Sąjūdžio laikų vienybę, kad būtų įgyvendinti svarbiausi tautos interesai, pakeitė asmeniniai ir grupiniai interesai", – tvirtino Z.Vaišvila.

Kovos su oligarchais

Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinė grupė 2005-aisiais viešai protestavo prieš "Williams" aferą. Pasak grupės narių, dabar reikia kovoti su dar vienu oligarchu – "Leo LT".

Neseniai Kaune susikūrusio Jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkas advokatas Kęstutis Čilinskas teigė, jog sutartis dėl nacionalinės elektros energetikos bendrovės sudaryta neteisėtai. Anot teisininko, ji pažeidžia ne tik Lietuvos, bet ir ES įstatymus. K.Čilinsko nuomone, reikia panaikinti šį Lietuvai tik nuostolius atnešusį sandorį. "Mes atidavėme maždaug 8 mlrd. kapitalą į verslininkų rankas ir už tai valstybės biudžetas nė litu nepasipildė. Pabranginta elektra ir tai "Leo LT" atneša tik dar didesnį pelną", – piktinosi advokatas.

Kvietė burtis į judėjimą

Pasak judėjimo įkūrėjų, jų veikla – ilgalaikė, o tikslas – pilietinė valdžios kontrolė. Jungtinio demokratijos judėjimo pirmininko K.Čilinsko nuomone, sukoncentravęs piliečių ir organizacijų pastangas judėjimas galėtų siūlyti visuomenei sprendimus, teisės aktų projektus, kuriais būtų naikinamos dirbtinės monopolijos, nesąžininga konkurencija, klestinti korupcija ir iš šios tikrovės kildintas grįstas krizės įveikimo planas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių