Prie Rusijos ambasados – mitingas: vaikai Ukrainoje susiduria su dideliu Rusijos teroru

Ketvirtadienį minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną prie Rusijos ambasados Vilniuje, Boriso Nemcovo skvere, organizuojamas protesto mitingas dėl grobiamų ukrainiečių vaikų.

„Ši diena – tai priminimas mums visiems apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Tai pagrindinė sąlyga, siekiant sukurti humanišką, dvasiškai sveiką ir teisės viršenybe bei pagarba grįstą visuomenę. Deja, vaikai Ukrainoje susiduria su dideliu teroru, kurį vykdo Rusija“, – sako mitingą rengiantis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Politikas pažymi, kad nuo Rusijos pradėto plataus masto karo pradžios iš Ukrainos neteisėtai išvežta tūkstančiai vaikų, didžioji dauguma – iš okupuotų pietinių ir rytinių Ukrainos regionų. Ukrainos Generalinė prokuratūra nurodo, kad iš okupuotų teritorijų rusai pagrobė ir išvežė apie 15 tūkst. vaikų.

Dėl neteisėto ukrainiečių vaikų deportavimo į Rusiją Tarptautinis Baudžiamasis Teismas yra išdavęs arešto orderį Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Prie ambasados vyksiančiame mitinge pasisakys buvęs specialiųjų operacijų pajėgų karininkas, gynybos ir saugumo ekspertas Aurimas Navys, visuomenininkas Algis Ramanauskas.


Šiame straipsnyje: Rusijos ambasadamitingasUkrainos vaikaiteroraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių