Pereiti į pagrindinį turinį

Prokurorų elgesys papiktino auditorius

2013-03-28 23:59
Prokurorų elgesys papiktino auditorius
Prokurorų elgesys papiktino auditorius / Šarūnos Mažeikos (BFL) nuotr.

Generalinės prokuratūros (GP) pranešimas apie nutrauktą ikiteisminį tyrimą dėl Valdovų rūmų atstatymo buvo neetiškas ir nekorektiškas. Tai vakar pareiškė Valstybės kontrolės atstovai.

Tokią įstaigos poziciją išsakė valstybės kontrolierės pavaduoja Nijolė Mickuvienė.

Ji pranešė, kad pirmą kartą GP valstybės kontrolieriams neatsiuntė savo nutarimo, o tik pranešė apie patį sprendimą – jo argumentai buvo pateikti tik pranešime spaudai.

"Visą tą laiką mums spauda atakuoja skambučiais – kur jūsų nuomonė, ką jūs manote. Apie ką mes galime manyti? Apie spaudos pranešimą?" – kalbėjo valstybės kontrolierės pavaduotoja.

Komiteto posėdyje dalyvavęs GP Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintaras Plioplys vakar pranešė, kad nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą "dar šiandien Valstybės kontrolei turėtų būti išsiųstas".

Kovo 18 d. išplatintame pranešime prokuratūra tvirtino, kad Valstybės kontrolė pateikė neteisingus duomenis apie Valdovų rūmų atkūrimo išlaidas, neatsižvelgė į statybinių medžiagų bei darbų kainų pokyčius ir pan.

Nors buvusi Audito komiteto pirmininkė Loreta Graužinienė priminė, kad Valstybės kontrolė ir Viešųjų pirkimų tarnyba buvo konstatavusios ne vieną rimtą pažeidimą, G.Plioplys priminė, kad "ne visi pažeidimai užtraukia baudžiamąją atsakomybę". Jis pripažino, kad įstatymų pažeidimų, numatančių administracinę atsakomybę, nustatyta, tačiau jiems visiems yra suėjęs senaties terminas.

GP ikiteisminį tyrimą dėl Valdovų rūmų atstatymo nutraukė kovo 15 d., nes nepasitvirtino Valstybės kontrolės išvados. Jos vykdyto valstybinio audito ataskaitoje teigiama, kad Valdovų rūmų atkūrimo išlaidos padidėjo 3,63 karto – nuo 114,67 mln. litų (numatytos sumos) iki 367,669 mln. litų (galutinės kainos).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų