Raudonojo Kryžiaus savanoriai padės NVSC tikrinti atvykstančiųjų į Lietuvą duomenis

  • Teksto dydis:

Lietuvos Vyriausybei sugriežtinus atvykimo į Lietuvą taisykles (nuo kovo 10 dienos atvykstantieji turės būti atlikę COVID-19 testą, kuris būtų neigiamas), Raudonojo Kryžiaus savanoriai ateina į pagalbą Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) ir padės užtikrinti atvykstančiųjų duomenų patikrą Lietuvos oro uostuose bei Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Raudonasis Kryžius praneša, kad jau šį savaitgalį Vilniaus oro uoste pradės dirbti 25 organizacijos savanoriai. Vėliau, esant poreikiui, savanorių skaičių Lietuvos uostuose numatyta didinti iki 60-ties. Planuojama, kad jau netrukus Raudonojo Kryžiaus savanoriai darbuosis ir Kauno bei Palangos oro uostuose, taip pat Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

Pagrindinė savanorių užduotis Lietuvos uostuose – pasitikti atvykstančius į šalį užsieniečius bei grįžtančius piliečius, patikrinti jų duomenis sistemoje ir atsivežamus testų rezultatus.

„Norėdami suvaldyti pandeminę situaciją šalyje, turime sutelkti jėgas ir užtikrinti, kad būtų laikomasi visų reikalavimų. Duomenų valdymas yra viena svarbiausių šio proceso dalių, ir mes džiaugiamės, galėdami savo savanorių pajėgomis padėti valstybei bei jos institucijoms – o šiuo atveju – Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui – tuo pasirūpinti“, – sakė Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė Kristina Meidė.

Mes džiaugiamės, galėdami savo savanorių pajėgomis padėti valstybei bei jos institucijoms – o šiuo atveju – Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui – tuo pasirūpinti.

Savanoriai, kurie dirbs Lietuvos uostuose, yra praėję įvadinius Raudonojo Kryžiaus mokymus, juos konkrečioms užduotims Lietuvos uostuose parengė NVSC darbuotojai. Savanoriai bus aprūpinti visomis saugumo priemonėmis.

Dalis savanorių, dirbsiančių Lietuvos uostuose, yra iš Raudonojo Kryžiaus savanorių rezervo, kuris buvo pradėtas formuoti antrosios COVID-19 bangos metu. Savanorių rezervo paskirtis – padėti valstybei ekstremalių situacijų bei įvykių atvejais (tiek epidemijos metu, kaip yra dabar, tiek atsitikus kitoms didesnėms nelaimėms).

Raudonojo Kryžiaus rezerve šiuo metu jau yra daugiau nei 620 savanorių, tačiau gyventojai ir toliau kviečiami į jį prisijungti.

Savanorių pagalbos itin reikia vakcinavimo centruose bei poliklinikose, kur yra skiepijami senjorai – ypač Kaune, Vilniuje bei Klaipėdoje, pažymima Raudonojo Kryžiaus pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių