Pereiti į pagrindinį turinį

Registrų centras ragina įsigyti adresus

2011-03-29 00:00
Registrų centras ragina įsigyti adresus
Registrų centras ragina įsigyti adresus / DMN arch. nuotr.

Registrų centras ragina gyventojus kuo greičiau kreiptis į savivaldybes, kad kiekvienai sodybai net ir miško gilumoje būtų suteiktas konkretus adresas.

Kaip praneša „Panorama“, tada nebus problemų į pagalbą skubantiems medikams, gaisrininkams ir policijai, taip bus išvengta nepatogumų parduodant ar įsigyjant nekilnojamąjį turtą. Bagotosios gyvenvietėje – apie 120 sodybų, tačiau nė vienas namas neturi konkretaus adreso ir namo numerio, o visoje Kazlų Rūdos savivaldybėje tuos numerius turi tik du trečdaliai sodybų.

Anot Bagotosios kaimo bendruomenės pirmininkės, gyventojai iki šiol nesutaria, kaip turi vadintis viena ar kita jų gatvė, kiti apskritai nesupranta – kam reikalingas konkretus adresas. Anot Registrų centro atstovų, pasirūpinti adresu derėtų kiekvienam, net ir gyvenančiam miško gilumoje, nes nuo metų pradžios neleidžiama atlikti tam tikrų veiksmų ar sandorių, jeigu žemės sklypas ar statinys neturi konkretaus adreso.

„Pirmiausiai turi būti pateiktas gyventojų prašymas, taip pat nuosavybės dokumentai (žemės nuosavybės dokumentai), gyvenamojo būsto ir žemės sklypų planai“, – su adresų gavimo tvarka supažindina Kazlų Rūdos savivaldybės Teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistas Albinas Vaznaitis.

Anot valdininkų, paprasčiau suteikti adresus tapo jau pernai, kai Registrų centras savivaldybėms leido naudotis savo duomenų baze. Norint gauti adresą statiniui, gali tekti palaukti kelis mėnesius – užtrunka pavadinimų derinimas su kalbininkais, vėliau reikia atlikti geodezinius matavimus, nustatyti gatvės pradžią ir pabaigą. Registrų centras suteiktą adresą užregistruoja per dešimt dienų. Mažiausiai rūpesčių dėl adresų tvarkymo – Vilniaus ir Kauno savivaldybėse. Alytaus rajone adresų ir numerių neturi apie trečdalis statinių, dar prastesnė padėtis Ignalinos ir Klaipėdos rajonuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų