Rugsėjo pabaigoje Utenoje iškart dvi šventės

Paskutinį pirmojo rudens mėnesio savaitgalį, rugsėjo 27-ąją, savo gimtadienį švenčianti Utena šiais metais svečių sulauks dar daugiau - tuo pat metu čia vyks ir respublikinė derliaus šventė „Ievaro tiltas".

Šventės metu bus pagerbti žemdirbiai, apdovanoti gražiausių sodybų konkurso nugalėtojai, o keletui uteniškių iškilmingo Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu bus įteikti nusipelniusių miestui žmonių apdovanojimai. Taip pat tikimasi sulaukti ir delegacijų iš Utenai giminingų miestų. Gausiausia svečių grupė turėtų atvykti iš Lenkijos Chelmo miesto.


Rugsėjo 27 d. į „Ievaro tiltą" atvyks visų Lietuvos apskričių atstovai, tačiau pagrindinės dalyvės bus trys - Utenos, Panevėžio ir Vilniaus apskritys, kurios pagal parengtą scenarijų žiūrovams pristatys teatralizuotus vaidinimus, atspindinčius mėsos, duonos ir pieno kelius.

Šventinio šurmulio dalyvius linksmins keliose lauko estradose koncertuojantys mėgėjų ir profesionalų kolektyvai, iš visos Lietuvos suvažiavusių amatininkų ir tautodailininkų dirbiniai bei „kaliausių" turgelis, kur vaikams bus siūloma prekiauti savo rankomis sukurtais dirbiniais ar užaugintomis daržovėmis. Dienos kulminacija turėtų tapti vakare dangų nušviesiantys šventiniai fejerverkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių