Savaitgalis bus saulėtas ir karštas, permainos – per Žolinę

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį orai bus giedri, sausi, termometrai rodys 26-30 laipsnių šilumos. Permainos, pasak sinoptikų, numatomos tik Žolinės dieną.

Šeštadienis bus nebloga vasariška diena. Orus ir toliau lems anticiklonas, dangus bus mažai debesuotas, šiaurės Lietuvoje daug kur visiškai giedras, bus sausa, lietaus nesulauksime, LRT radijui sakė sinoptikas Paulius Starkus. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš šiaurės rytų, bet gaivins menkai, nes temperatūra kils gana sparčiai ir įdienojus bus 26–30 laipsnių šilumos.

Sekmadienį didesnių permainų irgi nebus, išsilaikys karšti orai, sakė sinoptikas. Naktį bus mažai debesuota, daugiausia giedra, temperatūra kris iki 12-17 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje išliks kiek šilčiau. Dieną didesnėje šalies dalyje debesų taip pat bus nedaug, netrūks saulės, ypač pirmoje dienos pusėje. Kiek daugiau debesų bus tik pietinėje šalies pusėje, kur jau yra tikimybė popietės valandomis sulaukti trumpo lietaus, bet jis, anot sinoptiko P. Starkaus, tikrai daug kur neišplis, tad didesnėje šalies dalyje turėtų būti sausa. Temperatūra dieną irgi kils sparčiai iki 27-31 laipsnio šilumos.

Didesnių permainų bus tik per Žolinę, pirmadienį, kai šalį pasieks jau drėgnesnė zona. Naktis dar bus sausa ir gana šilta – temperatūra sieks 15-20 laipsnių šilumos. Dieną, labiau jos antroje pusėje, gana sparčiai ims kilti kamuoliniai debesys, iš kurių jau daug kur sulauksime vasariškų liūčių su perkūnijomis, smarkesniais vėjo gūsiais. Tačiau oras bent jau pirmoje dienos pusėje irgi šils greitai ir aukščiausia oro temperatūra pirmadienį turėtų siekti 26-31 laipsnį.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių