Savivaldybėms pavesta kasdien informuoti apie sprendimus dėl pandemijos

  • Teksto dydis:

Siekdama efektyviau koordinuoti koronaviruso (COVID-19) pandemijos valdymą ir operatyviau informuoti visuomenę apie priimamus sprendimus, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) patikslino pavedimą teikti informaciją ir nurodė savivaldybių direktoriams kiekvieną darbo dieną iki 21 val. informuoti apie savivaldybių ekstremalių situacijų komisijų priimtus sprendimus, susijusius su infekcijos plitimo valdymo priemonių įgyvendinimu.

Kitoms valstybės ir savivaldybių institucijoms, įstaigoms ir organizacijoms tokios informacijos teikti nereikės, sakoma SAM pranešime.

Informaciją prašoma teikti tokiais atvejais, kai, pavyzdžiui, kažkuri iš savivaldybių nusprendžia ugdymo procesą vykdyti nuotoliniu būdu, savivaldybės ekstremalių situacijų komisija priima sprendimą uždrausti visus renginius savivaldybės teritorijoje ar pan.

Atsiųsti teisės aktai, sprendimai ar kiti dokumentai kasryt bus peržiūrimi ir aptariami su karštosios koronos linijos 1808 vadovais bei koordinatoriais, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais ir kitais atsakingais asmenimis, kad jie galėtų perduoti priimtus naujausius sprendimus konsultantams, tiesiogiai bendraujantiems telefonu su žmonėmis.


Šiame straipsnyje: koronavirusassavivaldybėsSAM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių