Savivaldybės prašo daugiau aiškumo dėl premijų socialiniams darbuotojams

  • Teksto dydis:

Savivaldybės sveikina Vyriausybės iniciatyvą skirti premijas socialiniams darbuotojams už padidintą riziką sveikatai karantino metu, tačiau prašo kuo greičiau suteikti aiškumo premijų skyrimo klausimais, sakoma pranešime.

Finansų ministras Vilius Šapoka bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis balandžio pradžioje oficialiai pateikė savivaldybių vadovams siūlymą skirti socialinių paslaugų srityje dirbantiems darbuotojams vienkartines premijas, atitinkančias darbuotojo pareiginės algos pastoviosios dalies dydį.

Premijas siūloma skirti, atsižvelgus į tai, kad šiuo metu teikiant socialines paslaugas darbuotojai turi tiesioginį kontaktą su socialinių paslaugų gavėjais ir patiria padidintą riziką užsikrėsti COVID-19 virusu. Šių darbuotojų padidėjęs darbo krūvis, atliekamų funkcijų pobūdis, sudėtingumas ir atsakomybės lygis būtų vertinamas kartu su socialinių paslaugų įstaigų vadovais.

Pasak Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento Mindaugo Sinkevičiaus, savivaldybių socialiniai darbuotojai karantino metu ir toliau teikia socialines paslaugas senyvo amžiaus asmenims, asmenims su negalia, taip pat – gyvenantiems savarankiško gyvenimo namuose, krizių centruose, ypatingą socialinę riziką patiriančioms šeimoms bei vaikams. Šis darbas kelia tiesioginę grėsmę darbuotojų sveikatai.

„Ministrų siūlymas skirti šiems darbuotojams premijas – labai savalaikė ir sveikintina iniciatyva. Tačiau, siekdami išvengti bet kokių neaiškumų bei nepagrįstų lūkesčių, raginame ministrus žengti dar vieną žingsnį ir įvardinti bendrą premijoms siūlomų skirti lėšų sumą bei kriterijus, pagal kuriuos ji bus paskirstyta atskiroms savivaldybėms“, – teigia M. Sinkevičius.

Jis ir kiti merai ragina Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją jau dabar nustatyti aiškias sumas kiekvienai savivaldybei bei datą, kada lėšos realiai jas pasieks, – taip būtų galima tinkamai pasirengti premijų paskirstymui ir mokėjimui.

Savivaldybių socialinių paslaugų įstaigose dirba daugiau kaip 5 tūkstančiai darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių