Seimas svarstys siūlymą didesnėse įstaigose įrengti vaikų kambarius

Seimas svarstys siūlymą daugiau kaip 100 darbuotojų turinčiose valstybės bei savivaldybių įstaigose ir institucijose įrengti vaikų kambarius trumpalaikei jų priežiūrai.

Seimas ketvirtadienį po pateikimo 110 balsų „už“ pritarė tokiai Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen inicijuotai Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisai. Toliau projektą svarstys Seimo komitetai.

„Šios iniciatyvos tikslas – suteikti tėvams daugiau galimybių derinti darbą ir vaikų augimą, valstybės ir savivaldybių institucijose įsteigiant vaikų valandinės priežiūros kambarius, kuriame vaikus būtų galima palikti trumpalaikei priežiūrai“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, „vaiko kambariai yra ypač praktiški ir naudingi, kai vaikų pamokos baigiasi anksčiau negu tėvų darbo valandos ir nereikia rūpintis, kaip juos parvežti namo“.

Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas numato įstaigose ar institucijose, kuriose yra 100 ir daugiau darbuotojų, įrengti vaikų kambarius trumpalaikei (paprastai ne ilgesnei nei 3 valandų) priežiūrai. Prižiūrėti juos galėtų vienas iš institucijos ar įstaigos darbuotojų. Privačiame sektoriuje tokius kambarius būtų rekomenduojama įrengti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių