Į karantiną pažvelgė kitaip: moteris su vienaragio kostiumu dalija gerą nuotaiką praeiviams

Sugriežtinus karantiną galime rinktis – leisti dienas rūškanais veidais, arba priešingai – dovanoti vienas kitam pozityvumą. Ar išdrįstumėte išeiti pasivaikščioti apsivilkę ryškų vienaragio kostiumą vien tam, kad pamatytumėte šypseną praeivio veide? Jolita išdrįso ir pati to nesitikėjusi tapo įkvėpimu dalytis gera nuotaika.

Užfiksavo atsitiktinai

Nuotrauka, kurioje matoma jauna moteris, apsivilkusi ryškiai rožinį vienaragio kostiumą ir vedžiojanti šunį, netruko atsirasti vienoje iš socialiniame tinkle „Facebook“ esančių grupių. Pasidalytas vaizdas su prierašu: „Vienaragių šalyje. Kadangi yra žmonių, kurie visur įžvelgia blogį, informuoju, kad šiuo įrašu nesmerkiu ir nematau nieko blogo, o atvirkščiai...“, tapo priežastimi nusišypsoti net ir pačiam rūškaniausiam veidui.

Negana to, šiaulietė Jolita, pati nė nenumaniusi, kad jos pasivaikščiojimas su augintiniu bus nufotografuotas ir patalpintas internete, sužinojusi visai dėl to nesupyko – priešingai – nusprendė geros nuotaikos užtaisą skleisti toliau ir pasidalijusi vaizdo įrašu pasiūlė idėją kiekvienam, kad karantinas taptų terpe džiaugsmui, o ne liūdesiui.

„Sveiki, šiauliečiai, kadangi šioje grupėje viena nuotrauka sulaukė labai daug dėmesio, man kilo mintis – kodėl mes, šiauliečiai, negalime pasilinksminti? Kadangi dabar šalyje pandemija – draudžiama būriuotis ir kitaip rinktis, švęsti šventes ir panašiai, – tai galime vienas kitą pradžiuginti visai kitaip. Tai yra, apsirengti kostiumą, išeiti pavedžioti šunį, o gal taip apsirengus parduotuvėje nusipirkti maisto, ir tiesiog pralinksminti ne tik save, o ir aplinkinius. Galime žymėti #ŠiauliaiŠviečia ir vieni kitiems sukurti smagius ir linksmus palinkėjimus. Mano palinkėjimas jums, mielieji, šiais metais būtų: būkime laisvesni, nepaisant to, kad yra pasaulinė pandemija ir esame varžomi. Būkime laisvi, džiaukimės, nes viskas prasideda nuo mūsų – visas džiaugsmas gyvenimu, visa kūryba prasideda nuo mūsų. Tad būkime laisvi!“ – linkėjo jauna moteris.

Dovanoja šypsenas praeiviams

Portalo žurnalistų kalbinta pozityvumą šiuo šaliai nelengvu metu sumaniusi skleisti 28-erių šiaulietė pasakojo dar prieš paskelbiant griežtesnius karantino suvaržymus, užsukusi į drabužių parduotuvę, kur pamatė ryškų vienaragio kostiumą. Nors ilgai mąstė ar jį pirkti, nusprendė, kad vis dėlto reikia, ir kitą rytą į parduotuvę sugrįžo.

„Apsirengusi šį vienaragio kostiumą vedžioju šunį, einu į parduotuvę. Nutiko taip, kad viena mergina Šiauliuose pamatė ir nufotografavo, kaip suprantu, iš pravažiuojančio automobilio ir nuotrauka sulaukė daug dėmesio. Didžioji dalis reakcijų buvo teigiamos. Pagalvojau, kodėl kažko nesumąsčius? Pirma toptelėjusi mintis – galima nufilmuoti vaizdo įrašą, galima fotografuotis, žinoma, atsargiai. Atsirado žmonių, kurie norėjo su kostiumais burtis, bet sakau, atkreipkite dėmesį į tai, kokia yra situacija – svarbu neužsikrėsti, todėl šią mintį palikime ateičiai“, – kalbėjo Jolita.

Paklausta, kaip sutikę ją gatvėje su vienaragio kostiumu, reaguoja praeiviai, moteris sakė, kad dažno jų žvilgsnius lydi nuostaba. Tačiau yra ir tokių, kurie važiuodami automobiliais spaudžia garsinį signalą, mojuoja ir šypsosi. „Aišku, gal vyresnio amžiaus žmonės nelabai supranta, kodėl aš vilkiu tokį kostiumą, ir palydi sumišusiu žvilgsniu. Bet būna ir tokių, kurie užkalbina, pagiria ar net užduoda klausimų. Vakar išgirdau vieną gerą. Sako: „Ar aš čia sapnuoju?“. Sakau, ne, nesapnuojate“, – šyptelėjo Jolita.

Siūlo idėją gerai nuotaikai

Pasak pašnekovės, per didžiąsias šių metų šventes kaip niekad anksčiau svarbu sugebėti išlaikyti gerą nuotaiką, kuri padėtų šalin nuvyti mintis apie tai, kad karantinas kiekvieną iš mūsų įkalino namuose. O, kad pavyktų tai padaryti, ji turi idėją ne tik Šiauliams, bet visiems visiems Lietuvos miestams.

„Mano idėja, kad nufilmuotumėme ar nufotografuotumėme linkėjimus vienas kitam ir jais dalintumėmės. Nebūtina vilkėti vienaragio kostiumo – idėjų yra daug. Vienas berniukas rašė, kad užsidės šviečiančias lemputes ar blizgučius ir paliks palinkėjimą. Į visa tai galima pažvelgti labai kūrybiškai. Manau, kad atsiras ir tokių žmonių, kurie atsisėdę tiesiog namuose, prie eglutės, norės kažką palinkėti Lietuvos žmonėms“, – mintimis apie visus šalies miestus suvienyti galinčią idėją dalijosi šiaulietė.

Dabar toks metas, kai namuose galime prisigalvoti ir daryti ką tik norime, nes yra laiko!

Jolita sako, kad kiekvienas, kuris sumanys kažko palinkėti raštiškame įraše, vaizdo įraše ar nuotraukoje, tai pažymėtų grotažyme ir žodžių junginiais: #ŠiauliaiŠviečia arba #KalėdosKitaip.

„Dabar toks metas, kai namuose galime daryti ką tik norime, nes yra laiko! Dažnas įsikimba minties galvodamas, kad dabar yra blogai – esame varžomi, ir klausia, kur yra mūsų laisvė, bet nepagalvoja apie kitą viso to pusę – šie suvaržymai yra vienintelis dalykas, kuris gali sustabdyti pandemiją, ir turime tuo džiaugtis. Norėčiau vieną dieną nuėjusi į parduotuvę su vienaragio kostiumu sutikti ten bent porą tokių pat žmonių“, – baigdama pokalbį šyptelėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Tai kas yra LIETUVOJE vienaragis , ar kažkoks išsigimėlis , kurį reklamuoa televizijonščikai , ar gyvūnas , žinau , kad yra vienaragis ž v ė r i s .

Morgana

Morgana portretas
Kitur jau pavasarį taip vaikščiojo apsitengę. Nieko naujo

Nu o ką?

Nu o ką? portretas
Šaunuolė!:)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių