Ženklinant maisto priedus verslininkams nuo šiol siūloma vadovautis specialistų parengtomis išvadomis. Pagal jas, gamintojas ant etiketės neturėtų rašyti, kad gaminys neturi maisto priedų E, o tik nurodyti išskirtines gaminio savybes. Jas verslininkai privalės įrodyti laboratoriniais tyrimais, praneša Lietuvos radijas.
Speciali darbo grupė rekomendavo verslininkams ant etikečių apskritai nevartoti sąvokos „Be E“, nes net ir natūralūs produktai savo cheminėje sudėtyje turi E formulę.
Tačiau jei gamintojas nori parodyti, kad produktas yra išskirtinis savo sudėtimi ar jame nėra konkretaus konservanto, jis turi galėti tai įrodyti laboratoriniais tyrimais.
Anksčiau Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT)patikrinus daugelį gaminių su etikete „Be E“, paaiškėjo, kad verslininkai sako netiesą, ir maisto priedų produktuose rasta. Todėl dabar tarnyba žada sudaryti sustiprinto dėmesio įmonių sąrašą. Tokių bendrovių produkcija bus tikrinama dažniau.
Tačiau pasak VMVT atstovo Zenono Stanevičiaus, kiekvieno gaminio patikrinti nepavyks, o tvarka tokia, kad Europos Sąjungoje už maisto saugą atsako maisto gamintojas, o ne platintojas.
Naujausi komentarai