Prisišokinėjo: po skandalingojo šokio su P. Gražuliu – liūdnos žinios instruktoriams

  • Teksto dydis:

Savaitės pradžioje viešoje erdvėje nuvilnijo skandalas dėl akcijos, kurios metu politikas Petras Gražulis ir „KangooClub“ atstovai šoko pagal dainą „Kas nešokinės“. Tąkart politiku susidomėjo ir etikos sargai, ir policija. Tačiau nemalonumų sulaukė ir vaizdo įraše šokę instruktoriai – klubas su jais nutraukė sutartis.

Portalo žurnalistams instruktorius Tadas teigė, kad po tokio klubo verdikto treneriai nebeteko galimybės vesti treniruočių. „Ne visai tiksliai kiti įvardino. Yra taip, kad mums nutraukė bendradarbiavimo sutartis. Paprastas, žmogiškas paaiškinimas – mes nebegalime vesti treniruočių, tai viešai buvo paskelbta“, – kalbėjo instruktorius Tadas.

Esame pasimetę, daug metų dirbome ir dabar taip pasielgė...

Paklaustas, ar planuoja skųsti klubo sprendimą, vyras teigė, kad jau imtasi veiksmų. „Mes kreipėmės į teisininką, dėl to sakė mums labai nieko ir nekomentuoti viešai, kas liečia kontraktą. Esame pasimetę, daug metų dirbome ir dabar taip pasielgė... Ir niekas mūsų neklausė, mums iš karto atsiuntė tokį verdiktą“, – teigė Tadas.

„„Kangoo Jumps“ turi savo puslapį feisbuke ir ten yra viešai parašyta, kad su visais vaikinais, kurie šoko klipe, bus nutrauktas bendradarbiavimo kontraktas. Čia jokia paslaptis“, – pridūrė į keblią padėtį papuolęs instruktorius.

Stop kadras

Primename, kad sporto entuziastų akcija uostamiesčio širdyje surengta praėjusį savaitgalį. Protestu, kurį rengė klubas „KangooClub“, siekta atkreipti valdžios dėmesį į dėl karantino nukentėjusį sporto ir sveikatingumo sektorių. Tačiau ši akcija visuomenėje sukėlė šaršalą ne tik dėl galimų karantino reikalavimų pažeidimų, bet ir dėl pasirinktoje dainoje skambančio žodžio „p*deras“. Tiesa, po kurio laiko ir filmuota medžiaga, ir kreipimasis į valdžią buvo pašalinti.

„KangooClub“ atstovas Tadas kiek anksčiau portalo žurnalistams teigė, kad dėl turinio sulaukė spaudimo iš atstovybės. „Jį ištrynė. Mes esame atstovai Lietuvoje. Daug žmonių į atstovybę užsienyje parašė, kad tas vaizdo įrašas yra blogas. Mus pradėjo labai spausti, kad esame blogi, negeri“, – apie motyvus, kodėl nuspręsta pašalinti vaizdo įrašą, kalbėjo pašnekovas.

Tačiau šis skandalas nuvilnijo tarptautiniu lygmeniu. Oficialialioje „Kangoo Jumps“ feisbuko paskyroje buvo sureaguota į didelį atgarsį mūsų šalyje sukėlusį vaizdo įrašą. „Pareiškiame, kad „RDM SA“, pagrindinė „Kangoo Jumps“ prekės ženklo įmonė, netoleruoja neapykantos kalbos prieš bet kurią mažumos bendruomenę. Todėl naujausią „KangooClub Lithuania“ paskelbtą įrašą pasmerkėme ir pašalinome iš visų platformų. Tačiau asmeninių atsisiuntimų pašalinti negalime, todėl vėliau gali atsirasti kitų kopijų. Nuoširdžiai atsiprašome visų, kuriuos šis įrašas paveikė. Atsiprašome LGBTQIA+ bendruomenės. Nusivylėme savo tinklo žmonėmis, siekusiais skleisti nesveikus savo įsitikinimus“, – rašoma oficialiame „Kangoo Jumps“ puslapyje.

Norėjo padėti sporto entuziastams

Portalo žurnalistų kalbintas P. Gražulis tvirtino, kad norėjo padėti klubui atkreipti valdžios dėmesį į dėl karantino nukentėjusį sporto sektorių. „Mane pakvietė, kadangi jie organizavo protesto akciją, nes sporto klubai yra uždaryti, o kaip žinote, liaudyje yra net patarlė „sportas – sveikata“. Ir judėjimas yra sveikata. Jie nuomoja patalpas, moka mokesčius, bet negali vykdyti veiklos. Tai jie suorganizavo tokią linksmą protesto akciją, kad atkreiptų Vyriausybės dėmesį. Manau, kad šis sprendimas tikrai nelogiškas. Kai buvo sprendimas, kad miške reikėjo kaukę nešioti ir panašiai, o dabar nereikia. Tai aš manau, kad atšauks ir šitą sprendimą greitu laiku Vyriausybė. Sutikau gal iš trečio karto“, – teigė politikas.

„Kai pakvietė, sako: „Tu gali pastovėti šalia, mes pašokinėsime ir padainuosime“. Kai tą dainą pradėjo dainuoti, aš sakau: „Geriau užsimušiu, duokite ir man tuos batus ir šokinėsiu, nes paskui mane palaikys tuo p*deriu jeigu nešokinėsiu““, – kalbėjo P. Gražulis.

„Homoseksualizmas yra socialinis blogis“

Paklaustas, kaip vertina akcijos organizatorių pasirinktą skandalingą dainą, politikas teigė nevartotinų žodžių kūrinyje neįžvelgęs. „O koks ten keiksmažodis? Negirdėjau aš ten“, – tvirtino politikas.

Žurnalistei pridūrus, kad daina yra nukreipta prieš homoseksualus, P. Gražulis minėtiems asmenims negailėjo kritikos strėlių. „Nu tai labai gerai. Tai čia yra socialinis blogis homoseksualizmas. Bet ten man atrodo daugiau prieš p*derastus, nes p*derastai gal vaikus tvirkina, aš kiek žinau. Daug tų seksualinių iškrypimų, aš jų visų nežinau. Bet man atrodo, kad p*derastija yra vaikų tvirkinimas. Ar ne taip?“ – klausė politikas.

Stop kadras

Įmonė pažeidė Lygių galimybių įstatymą?

Lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė, vertindama pirmadienį pasirodžiusį „Kangoo Club Lietuva“ vaizdo įrašą, kuriame, skambant homoseksualius žmones menkinančiai muzikai šoko Seimo narys P. Gražulis, teigė, kad įmonė galimai pažeidė Lygių galimybių įstatymą.

„Vertinu neigiamai, įžvelgiu Lygių galimybių įstatymo pažeidimą. Įmonė, kuri reklamuoja savo paslaugas ir skleidžia informaciją, kuri žemina asmenis dėl jų fizines orientacijos“, – antradienį žurnalistams teigė B. Sabatauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

df

df portretas
Mano trenerius atleido as ir isejau.Yra ir kiti normalus klubai!

R-lis

R-lis portretas
Bijot prisirašinėt, kad net po šia rašliava nepasirašot.

>>>bravo vyriasybiai \\\\\\...//////

>>>bravo vyriasybiai  \\\\\\...////// portretas
Jau pas juos fekaloijos smegenyse,.stūmė stūmė ir dastūmė.
VISI KOMENTARAI 65

Galerijos

Daugiau straipsnių