Slidi danga šalyje tapo spąstais: automobiliai nuriedėjo nuo kelio, virto, yra ir sužeistų

  • Teksto dydis:

Besitęsiantis snygis vakarų ir pietvakarių Lietuvoje, vietomis pereinantis į šlabdribą ketvirtadienio rytą blogina eismo sąlygas vairuotojams. Jie praneša strigę spūstyse įvairiuose šalies miestuose ne tik dėl avarijų, bet ir dėl slidžios kelio dangos.

Strigo spūstyse

Gruodžio 2-ąją kauniečiai informavo, kad nuo Netonių kaimo Kauno rajone važiuojant kriptimi link Raudondvario nutyso milžiniška transporto priemonių spūstis. Kai kurie joje stovi jau ne vieną valandą. Socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Kur stovi policija Kaune“ diskutavę internautai spėjo, kad tokia nepavydėtina padėtis veikiausiai susiklostė, nes daugelis dėl slidžios kelio dangos bijo važiuoti nuo kalno.

Ne mažiau didesnė spūstis nusidriekusi ir važiuojant nuo Aleksoto per M. K. Čiurlionio tiltą link Kauno centro. Kai kurie vairuotojai pasakojo į darbus nedidelį atstumą važiavę beveik valandą.

Feisbuko grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Portalo žirnalistams susisiekus su Kauno apskrities pareigūnais, šie sakė pranešimų apie eismo įvykius įvardytomis kryptimis negavę ir spėjo, kad dėl spūsčių veikiausiai kaltos oro sąlygos.

Nuo kelio nuvažiavo automobiliai

Pasak Vilniaus apskrities pareigūnų, gruodžio 2 d. 7.26 val. Elektrėnuose, Abromiškių kaime, 44 km. Vilnius-Kaunas, kelyje A1 nuo kelio nuvažiavo sunkiasvoris automobilis. Priekabos galinė dalis buvo ant važiuojamosios kelio dalies, atsirėmusi į atitvarą. Per įvykį niekas nenukentėjo.

7.41 val. Vilniuje, Eišiškių plente, atkarpoje tarp Geologų ir Pramonės gatvių, susidūrė trys automobiliai. Viena eismo juosta buvo visiškai užtverta, todėl nepravažiuojama. Tačiau vairuotojams supildžius eismo įvykio deklaraciją, kelias buvo atlaisvintas. Žmonės per šį įvykį nenukentėjo.

8.02 val. Vilniaus rajone, Nemenčinės seniūnijoje, Kalnuotės kaime, pranešta, kad važiuojant iš Utenos į Vilnių, iki miesto likus ne daugiau kaip 20 km, automobilis „Renault“ nuvažiavo į griovį. Niekas nenukentėjo.

9.27 val. Vilniaus rajone, Kuprioniškių kaime, Minsko plente, netoli „Ibis Style“ viešbučio nuo kelio nuvažiavo automobilis.

Feisbuko grupės „Mentai PNVŽ“ nuotr.

Apie slidžią kelio dangą internautai praneša ir kelyje Panevėžys-Šiauliai. Pasak jų, kelias čia – nevalytas ir gali tapti spąstais transporto priemonėms.

Feisbuko grupės „Reidas Lietuvoje“ nuotr.

Taip pat vairuotojai praneša apie eismo įvykį Klaipėdoje esančioje Minijos gatvėje. Socialiniame tinkle „Facebook“ jie pasidalijo užfiksavę ant kelkračio greičiausiai dėl slidžios kelio dangos užlėkusį automobilį „Audi“. Nuotraukoje matyti važiuojamojoje kelio dalyje likusi automobilio padanga.

Nukentėjo žmonės

Pasak Bendrojo pagalbos centro (BPC), kelyje Vilnius-Ukmergė taip pat nuo kelio buvo nuvažiavęs BMW automobilis. O Anykščių rajone eismo sąlygos buvo nepalankios maršrutiniam mikroautobusui – transporto priemonė nuvažiavo į griovį. Vienas keleivis patyrė galvos traumą.

Lazdijų rajone apvirto autobusiukas iš Baltarusijos. Per eismo įvykį nukentėjo trys žmonės.

Daugiau eismo įvykių

Kaip skelbia BNS, eismo sąlygas sunkinant snygiui ir plikledžiui, ketvirtadienį registruota daugiau eismo įvykių.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis informavo, kad iki aštuntos valandos ryto nuo vidurnakčio policijos prireikė dvylikoje eismo įvykių.

Trečiadienį tuo pačiu metu buvo fiksuoti penki eismo įvykiai, o antradienį ir pirmadienį iki dešimtos valandos – atitinkamai 11 ir septyni įvykiai.

Policijos atstovas pabrėžė, kad eismo įvykių, kuriuose policijos neprireikė, galėjo būti ir daugiau.

Ketvirtadienio rytą eismo sąlygas snygis ir plikledis sunkina visoje šalyje. Vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų greitį.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną taip pat daug kur krituliai: lietus, šlapdriba, pereinantys į sniegą. Pietvakarių, pereinančio į vakarų, šiaurės vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15-20 m/s, pajūryje 23-25 m/s.

Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo dviejų iki septynių laipsnių šilumos, po pietų temperatūra pradės žemėti, formuosis plikledis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jie nezinojo kad ateis ziema , bus sniego ... Juk vyksta planetos atsilimas !!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių