Stebisi: paskelbus šauktinių sąrašus netrūko ašarų ir mamų skambučių

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijai paskelbus šauktinių sąrašus netrūko ir ašarų, ir susijaudinusių mamų skambučių.

Jeigu grožis gali išgelbėti pasaulį, ar tavo verslas gali tave išgelbėti nuo karo prievolės?

Į LNK žurnalistų klausimus atsakė Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos direktorius Arūnas Balčiūnas.

„Jeigu pradėsime kalbėti nuo sąrašų sudarymo, tai į tuos sąrašus patenka visi piliečiai, kurie atitinka įstatymo nuostatus, ir jokių atidėjimų ar atleidimų nėra. Tačiau vykdant šaukimą, teisės aktuose yra numatyta galimybė tarnybą atidėti.

Jeigu konkrečiai kalbėti apie verslą, ką jūs minėjote, ar kitaip tariant ūkinę veiklą, tai tokios galimybės įstatyme nėra numatyta, kad vien dėl ūkinės veikos karo tarnyba būtų atidėta. Tačiau mes suprantame, kad žmonės, vykdantys ūkinę veiklą, gali turėti tam tikrų apribojimų, veiksnių, kurie turi įtaką jo veiklai, taip pat ir pašaukimas į kariuomenę. Tokiais atvejais įstatyme yra punktas, kuris numato neproporcingai didelę žalą visuomeniniams ar asmeniniams interesams, jeigu tarnyba būtų atidedama ir atliekama kitu metu“, – kalbėjo Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos direktorius A. Balčiūnas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Teko girdėti apie ūkininką, turintį kelias karvutes, ir sakantį, kad palikti ūkį ir eiti tarnauti žala būtų didžiulė. Ar toks ūkininkas su trim karvutėm galėtų nebepatekti į karo tarnybą?

„Vien į karvutes žiūrėti tikriausiai nereikėtų. Reikėtų žiūrėti plačiau, kas tuos gyvulius prižiūri, ar yra galimybė kažkam perduoti tą veiklą tiems devyniems mėnesiams. Jeigu tokios galimybės nėra, yra kiti tarnybos būdai, pavyzdžiui, Krašto apsaugos savanorių pajėgos. Tarnyba kaip kario savanorio, kada tarnyba atliekama tik keletą dienų, iki 30 dienų per metus. Pasirinkus tam tikrą laiką, tikrai tarnybą galima atlikti, ji būtų užskaityta“, – apie kitus karo tarnybos būdus pasakojo pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kariuomenė turi būti savanoriška o ne prievartinė.Kas tikrina skrendancius i JAV ,kurie vengia tarnybos kariuomenėje.As žinau tokius.

Anonimas

Anonimas portretas
Kariuomene tai turi būti profesija ,o ne šiaip atejau atbuvau ir viskas ir dar kiek kainuoja valstybei.Kaip ir paltą pasisiut reikia turėt profesiją siuvejos kad galėtum siuti ir niekad nepasius palto šokėja,tai ką ji ne moteris kad nemoka palto siuti .Atsakykit. Kiekvienas žmogus turi dirbti savo darbo,o viską kas papuola ,nuo to kokybės nebus.

Pievos

Pievos  portretas
Nera reikalo imt juos per prievarta. Jei pats nenori. Kam ta tarnyba reikalinga civiliniam gyvenime ji nereikalinga. O jei tevai auklejo sunu kaip mižniu tai jo nei armija nepakeis. Bus "duchelis " ir tiek žiniu. As pats DMB-2000 LDK Algirdo MPB žvalgybos burys. Prisiminimai aisku tik geri. Bet ne tie laikai dabar kad visus imt.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių