Strasbūro teismas: Lietuva tinkamai suteikė viltį nuteistiesiems iki gyvos galvos

Europos Žmogaus Teisių Teismas paskelbė, kad Lietuva liovėsi pažeidinėti nuteistųjų iki gyvos galvos teises, kai sudarė realią galimybę jiems išeiti į laisvę.

Septyni Strasbūro teismo teisėjai šią savaitę konstatavo, kad kovo mėnesį priimti įstatymai, suteikę viltį nuteistiesiems išeiti į laisvę, tinkamai išsprendė situaciją.

Teismas priimtinu pripažino numatytą 20 metų terminą, po kurio gali būti iš naujo svarstoma nuteisto kalinio padėtis.

Europos Žmogaus Teisių Teismas atkreipė dėmesį, kad pats kalinys gali aktyviai dalyvauti procese dėl nuosprendžio persvarstymo, o Lietuvos įstatyme numatomi kriterijai yra „pakankamai objektyvūs, kad leistų veiksmingai įvertinti, ar asmuo pasitaisė ir dėl to nusipelnė bausmės sušvelninimo“.

„Teismas nutarė, kad įkalinimo iki gyvos galvos bausmės sušvelninimo procedūra ir jos reikalavimai, neseniai priimti Lietuvos valdžios, yra tinkamas ir pakankamas atitaisymas pareiškėjų skundo atžvilgiu“, – rašoma Strasbūro teismo pranešime.

Įvertinęs šiuos argumentus, Strasbūro teismas išbraukė 16-kos nuteistųjų iki gyvos galvos pareiškimus iš bylų sąrašo.

Lietuvos Seimas įstatymo pataisas šiemet priėmė, vykdydamas 2007 metų Strasbūro teismo sprendimą. Tuomet teismas konstatavo, kad net įvykdžiusieji šiurpiausių nusikaltimų „išsaugo esminį žmoniškumą ir turi savyje galimybių pasikeisti“, todėl iš jų negalima atimti vilties, kad jie kada nors galėtų išpirkti kaltę.

Lietuvoje yra per šimtas iki gyvos galvos nuteistų kalinių.

Remdamasis įstatymo pataisomis, Vilniaus apygardos teismas šį mėnesį sušvelnino bausmę pirmam nuteistajam iki gyvos galvos, kuris griežčiausią bausmę atlieka už 1990 metais įvykdytą nužudymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taa

taa portretas
strasbura turbut valdo sionistai nori kad paleisti banditai isnaikintu likusia tauta kuri dar neemigravo nes tai bedarbiai benamiai ir senjorai /elitas/ prisivoges nusipirks apsauga tokia tai tikrove......

Julie Irwin

Julie Irwin portretas
Pradėkite uždirbti iš „Google“ $ 7385 - $ 8726 per savaitę, kad galėtumėte dirbti internete iš savo namų 2-3 valandas per dieną. Reguliariai mokėkite kiekvieną savaitę. Jums tereikia kompiuterio, interneto ryšio ir šiek tiek laisvo laiko. Tai buvo tieSa ir visiškai pakeitė mano gyvenimą. Tai aš darau >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.C­­a­­s­­hclub5.Com

...

... portretas
LAIKAS mirties bausmę grąžint - tas Strasbūras NETURI teisės Tautai nurodinėt.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių