Su NATO vadovu susitikęs A. Anušauskas: Aljansas pasirengęs reaguoti į migracijos krizę

Su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu susitikęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako išgirdęs patikinimą, kad Aljansas išlieka budrus ir pasirengęs reaguoti į migracijos krizę Europos Sąjungos pasienyje.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, Briuselyje su J. Stoltenbergu antradienį susitikęs A. Anušauskas pasikeitė informacija bei nuomonėmis apie Baltarusijos veiksmus nelegalios migracijos krizės kontekste, taip pat Lietuvos politinius sprendimus bei būtinybę ES šalims didinti išlaidas gynybai, norint turėti tinkamus pajėgumus.

„NATO generalinis sekretorius bendraudamas su A. Anušausku pabrėžė NATO šalių solidarumo reikšmę ir patikino, kad Aljansas išliks budrus bei reaguos į besikeičiančias aplinkybes Baltarusijos ir NATO šalių pasienyje“, – teigia Krašto apsaugos ministerija.

Susitikimo su J. Stoltenbergu metu A. Anušauskas taip pat pabrėžė paramos Ukrainai svarbą.

„Rusijos spaudimas Ukrainai negali likti be atsako. Matome ryšį tarp Baltarusijos ir Ukrainos krizių. Rusijos vaidmenį Baltarusijoje turime vertinti platesnėje ilgalaikėje perspektyvoje. Karine prasme Baltarusija jau yra integrali Rusijos dalis“, – pranešime cituojamas ministras.

Lietuva, Lenkija ir Latvija pastaraisiais mėnesiais fiksuoja padidėjusį migrantų, atvykstančių iš Artimųjų Rytų, Afrikos ir kitų regionų ir mėginančių per Baltarusiją neteisėtai patekti į ES, srautus.

Briuselis kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tokius veiksmus hibridine agresija keršijant už ankstesnes bloko sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją bei žada naujas sankcijas. Sankcijas reaguojant į dirbtinai sukeltą migracijos krizę ruošia ir Jungtinės Valstijos.

Minskas Vakarų kaltinimus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALJANSAS SUREAGUOS...LIEŽUVIU

ALJANSAS SUREAGUOS...LIEŽUVIU portretas
Tas aljansas sureaguotų jeigu pastatytų niekšus lenkus į vietą ir leistų migrantams nuvykti ten - kur juos kvietė Merkel - į Vokietiją.

Gintaras Aurimas

Gintaras Aurimas portretas
Pasirenges.... JAU,TUREJO reaguoti!

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kada bus rašoma tiesą, vien melas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių