Teisingumo ministrė: laikas imtis ryžtingų pokyčių įkalinimo įstaigose

  • Teksto dydis:

Lankydamasi šalies įkalinimo įstaigose, teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska įvertino ne tik nuteistųjų gyvenimo sąlygas, bet ir valstybės išteklių naudojimo efektyvumą. Penktadienį susitikusi su Kalėjimų departamento vadovybe, Teisingumo ministerija iškėlė tikslą pradėti bausmių vykdymo sistemos disponuojamo turto centralizavimą ir optimizavimą.

„Kalėjimų departamentui pavaldžios įstaigos yra atskiri juridiniai vienetai, valdantys ir naudojantys įvairius pastatus, žemės sklypus. Dalis turto faktiškai nėra naudojama, turime kitą nekilnojamą turtą, kurio paskirtis nėra susieta su bausmių vykdymo sistemos funkcijomis. Iš susidariusio chaoso tampa nebeaišku, kam reikalingi tie vaiduokliai ir kas atsakingas už neefektyvų jų naudojimą, kas ir kaip koordinuoja visus procesus. Atėjo laikas imtis tikrų ir apčiuopiamų pokyčių, atveriančių galimybes kurti modernią iš šiuolaikišką bausmių vykdymo sistemą“, – pabrėžia teisingumo ministrė E. Dobrovolska.

Pasak ministrės, Kalėjimų departamentas privalo iki kovo 26 d. atlikti turto ir su juo susijusių įsipareigojimų inventorizaciją, iki balandžio 19 d. parengti turto centralizavimo plano projektą, nustatyti jo įgyvendinimo priemones, atsakingus asmenis, įvykdymo etapus ir jų terminus, o iki gegužės 3 d. – optimizavimo plano projektą.

„Turime aiškiai sau atsakyti į klausimus, kaip mūsų bausmių vykdymo sistema turi atrodyti, turime atiduoti Turto bankui nenaudojamus statinius ir sklypus. Kalėjimo departamentas turi tapti centriniu turto valdytoju, užtikrindamas geros vadybos principais grindžiamą turto naudojimą tikslams pasiekti“, – teigia ministrė.

Įkalinimo įstaigų vadovybė, pasak ministrės, turi rūpintis nuteistųjų resocializacija, užtikrinti, kad laisvės atėmimo bausmę atlikę asmenys integruotųsi į visuomenę ir nebegrįžtų į įkalinimo įstaigas. Turto valdymas neturėtų būti keliamas prioritetu ir pagrindiniu bausmių vykdymo įstaigų vadovų uždaviniu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NU JE

NU JE portretas
KAIP DABAR VAIVORIKŠTYNIAI NORI BENDRŲ TUALETŲ TAIP IR KOLONIJAS REIKIA PADARYTI BENDROMIS MOTERŲ KARTU SU VYRŲ IR NET KAMEROS TURI BUTI BENDROS...O PRIE KOLONIJŲ STEIGTI VAIKŲ DARŽELIUS...:-)))

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Tamsta Dobrovolska - ką Jūs pridarysite su kalėjimų pertvarka, tai mes dar nežinome, bet kad jau ruošiatės iš mūsų atimti valstybinę lietuvių kalbą, tai tamstos planas Nr.1! Ne vyriausybė, kurianti gerovę, o kažkoks UAB darkantis Konstituciją ir visas mūsų vertybes - lietuvių kalbą Lietuvoje taip pat! Arstatydinti pats laikas juos, kol dar daugiau ko nors nepridarė!

Anonimas

Anonimas portretas
Realiai pirmas bazariną, kuo daugiau sidėlcų tuo daugiau babkių melžt sau galės sidėlcam trupinius numesdami sau visą kitką prichapidami, eilinis lochų razvodas per nalogus... Užtenka prisiminti kaip vienas nuskriaustasis tuo metu VRM ministrų būdamas plunksnas išdidžiai kedenosi prieš kameras jog išleista pagaliau lemas babkių ( pirminis razvodas buvo ant 10 liamų, bet nepraslydo) ir visos zonos bus blokuotos nuo mobilkių. Kaip yra iš tikro.... kas pas chazeijna neduos man sumeluoti... Ir vsio zakono.. Tas plunksnuotas dabar portugaliją ruliną..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių