Kitą savaitę dėl per mažų atlyginimų protestuos statutiniai pareigūnai

Penktadienį po statutinių pareigūnų Seime surengtos apskritojo stalo diskusijos su Seimo frakcijų seniūnais Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Vladimiras Banelis pareiškė, kad kitą savaitę rengs įspėjamąjį protestą dėl per mažų atlyginimų.

„Turime konsoliduotą sprendimą, kad kitą savaitę bus įspėjamasis protestas“, – po susitikimo su Seimo frakcijų atstovais pareiškė V. Banelis, akcentuodamas, kad, situacijai dėl statutinių pareigūnų atlyginimų nesikeičiant, bus organizuojama ir daugiau protestų.

„Jeigu situacija nesikeis 17 d., bus planuojamas dar vienas, jau neįspėjamasis, protestas. Protestuos visi – nuo policininko iki ugniagesio“, – sprendimą pranešė V. Banelis.

Pasak NPPSS vadovo, dabartiniai profesinių sąjungų susivienijimo reikalavimai yra pakoreguoti, atsižvelgiant į lėšų trūkumą, todėl, net skyrus prašomą finansavimą, Vyriausybės prisiimti įsipareigojimai nebūtų įgyvendinti.

„Šiandien abejoti bent jau tais, kurie labai aiškiai suvokdami uždėjo parašą, kol kas nėra pagrindo“, – kalbėjo V. Banelis.

Vis dar tikimės problemų sprendimo taikiai, dialogo būdu.

Anot Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos (UGPS) pirmininko Sauliaus Džiauto, Seimo frakcijų atstovai penktadienį pasirašė pasiūlymą ugniagesių poreikiams skirti 9,8 mln. eurų iš planuojamo 2020 m. valstybės biudžeto.

„Skirtingų frakcijų atstovai, Seimo nariai pasirašė pasiūlymą skirti 9,8 mln. eurų, iš kurių 9 mln. – darbo užmokesčiui ir 800 tūkst. darbo saugos priemonėms: kaukėms, batams, pirštinėms“ ,– kalbėjo UGPS pirmininkas.

Pasak S. Džiauto, diskusija su frakcijų atstovais buvo suorganizuota siekiant, kad Vyriausybė per Seimą išgirstų statutinių pareigūnų reikalavimus.

„Vis dar tikimės problemų sprendimo taikiai, dialogo būdu. Mes pateikėme visus argumentus, ką teikėme ir anksčiau. Nenorime būti ignoruojami, todėl darome žingsnius, kad dabar jau per Seimą Vyriausybė išgirstų ir numatytų tas lėšas, kurių reikia“, – susitikimo tikslą akcentavo UGPS pirmininkas.

S. Džiauto teigimu, reikalaujamų lėšų reikia ugniagesių motyvacijos kėlimui, darbo saugos priemonių užtikrinimui bei darbo technikos atnaujinimui.

„Sena technika, darbo saugos priemonių nėra, ką parodė Alytaus gaisras, ir motyvacija ateiti dirbti yra labai žemo lygio. Prasčiausia situacija yra iš visų statutinių tarnybų“, – pagrindines problemas, su kuriomis susiduria ugniagesiai, vardino S. Džiautas.

Susitikime su frakcijų atstovais buvo aptariami nepakankami numatomi kitų metų biudžetai: Policijos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, taip pat Aplinkos ministerijos pavaldume esančio Aplinkos apsaugos departamento ir Aplinkos apsaugos agentūros. Į susitikimą pareigūnai pakvietė ir visų Seimo frakcijų lyderius.

Profesinės sąjungos vertinimu, būtina ne mažiau kaip 1 mln. eurų papildomų lėšų skirti Viešojo saugumo tarnybai, 6 mln. eurų – Valstybės sienos apsaugos tarnybai, 3,5 mln. eurų – Policijos departamentui ir 2,8 mln. eurų – aplinkos apsaugos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti. NPPSS teigimu, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui reikėtų 16,3 mln. eurų, tačiau sutartyje su frakcijos atstovais buvo sutarta dėl 9,8 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
SIAUBAS kaip 'konservai' pluša betvarkę Šalyje bekeldami... tai kada, Broileriuk, tas jūsų perversmas, dar prieš Kalėdas?.. :s

Mes

Mes portretas
O basų mentų kada bus..? Kurie kitų protestus .."malsšina "...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių