Universitetas - arčiau verslo

Universitetas - arčiau verslo

Klaipėdos universitetas užsimojo įsteigti mokslo, studijų ir verslo centrą.

Prašydamas palaiminti tokią idėją, vakar pas merą Rimantą Taraškevičių apsilankė Klaipėdos universiteto rektorius Vladas Žulkus.

Jo teigimu, valstybė jau yra palaiminusi dviejų tokių mokslo ir verslo slėnių steigimą Vilniuje ir Kaune.

Pagrindiniai tokių centrų tikslai yra sutelkti perspektyvias ir sparčiai augančias aukštųjų technologijų įmones, pritraukti užsienio ir šalies investicijas universitetų plėtrai, mokslo tyrimams atlikti.

„Yra dar du pageidavimai Vilniuje ir Kaune steigti po antrą tokį centrą. Mes taip pat nenorime atsilikti, todėl rengiame projektą, kad ir Klaipėdoje atsirastų Lietuvos jūrinis metropolis – jūrinių technologijų ir darnaus vystymo centras“, - teigė V.Žulkus.

Rektorius tikino, kad toks centras universitetui atneštų didelę naudą, nes dabar jo silpnoji vieta – menkos sąsajos su verslu ir pramone.

Kita priežastis, kodėl Klaipėdoje norima steigti mokslo ir verslo centrą, - noras pristabdyti Vilniaus ir Kauno dvipolio plėtrą. Esą dabar dėl šių miestų sąjungos juose „nusėda“ ir investicijos, ir intelektualūs žmonės.

„Mokslo darbuotojus jau domina ne atlyginimai, o darbo vietos kokybė. Todėl labai svarbu įkurti modernių laboratorijų korpusą, kuris taptų viena svarbiausių naujo centro vietų“, - teigė Klaipėdos universiteto studijų reikalų prorektorius Vaidutis Laurėnas.

V.Žulkaus teigimu, mokslo, studijų ir verslo centrą būtų galima įkurti Klaipėdos universiteto miestelyje.

Meras R.Taraškevičius pritarė tokio centro idėjai.

Jo teigimu, vietą, kurioje bus galima įkurti centrą, miestas tikrai suras.

Tam, kad Klaipėdos universitetas galėtų teikti paraišką gauti finansavimą naujo centro steigimui, taryba turi koreguoti Klaipėdos miesto strateginį planą. Jame būtina įrašyti, kad uostamiestis turi tikslą įkurti tokį mokslo ir verslo centrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių