Vaikai piešė laimingas šeimas

PASIKEITIMAI

Perkėloje - eilės prie automatų

Nuo liepos 1 dienos kėlimasis keltu per Kuršių marias vėl bus mokamas. Kainos liks tokios pat, kaip buvo iki įvedant nemokamą kėlimą 2002 m. vasarį. Tiesa, vakar dar nebuvo aišku, ar kils bilieto kaina žmogui 10 centų iki 1,10 Lt ir mažės automobiliui 4 litais iki 36 Lt už kėlimą į abi puses. Seimo sprendimu atnaujinus mokestį už kėlimą abiejose Smiltynės perkėlose naujovė bus ta, kad bilietėlius tikrins ne kontrolieriai, o automatai.

Šią savaitę abiejose Smiltynės perkėlose jau vyko automatų bandymai. Pro juos praeiti ir pravažiuoti kol kas buvo galima gavus nemokamus bilietėlius. Automatai įnešė tam tikros sumaišties. Kai kuriems, ypač vyresnio amžiaus žmonėms, nepratusiems prie naujovių, juos sunku „perkąsti“. Kyštelėjus bilietėlį atsidaręs užtvaras vėl užsidaro po

dviejų sekundžių. Nespėjus greitai įeiti ateityje gali tekti vėl iš naujo pirkti bilietėlį arba aiškintis su Smiltynės perkėlos darbuotojais.

AB Smiltynės perkėlos direktorius Algirdas Žukauskas teigė, kad apie 400 tūkst. litų kainavusios naujos sistemos įdiegimas turėtų pasiteisinti. Pirmiausia nebebus piktnaudžiavimų, nes automato neapgausi. Bus atskirti keleivių ir automobilių srautai. Manoma, kad pagerės besikeliančiųjų apskaita. Turintys lengvatas Smiltynės ir Neringos gyventojai bei specialiųjų tarnybų, policijos ir prokuratūros darbuotojai automatams turės „rodyti“ savo specialiai išduotus nemokamus leidimus. Pagal nemokamų praėjimų ar pravažiavimų skaičių išlaidas Smiltynės perkėlai kompensuos Valstybinė automobilių kelių direkcija.

Kaip pasiteisins automatai, parodys laikas. Vakar prie automatų būta nesusipratimų. Smiltynės perkėlos darbuotojai vos ne kiekvienam turėjo parodyti, kaip automatais naudotis. Taip pat vakar nusidriekė ir didžiulė automobilių eilė prie naujosios perkėlos. A.Žukauskas teigė, kad teko vykdyti specialų reisą – kelti benzinvežį, kuris pagal saugumo taisykles negali būti keliamas kartu su kitais automobiliais.

Beje, dėl automatų nesumažės darbuotojų Smiltynės perkėloje. Senojoje perkėloje vietoje buvusių dviejų kasų veiks penkios, o naujojoje perkėloje vietoje dviejų veiks keturios. A.Žukauskas mano, kad tai tik į naudą žmonėms, nes greičiau galės nusipirkti bilietėlius.

Nuo liepos 1 d., įvedus mokamą kėlimą, Klaipėdos miesto savivaldybė, kaip yra žadėjusi, nutrauks rinkliavą už įvažiavimą į Smiltynę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių