VATESI stebi situaciją dėl Zaporižios elektrinės, tvirtina, kad Lietuvai pavojaus nėra

  • Teksto dydis:

Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) po Kachovkos hidroelektrinės užtvankos susprogdinimo Ukrainoje teigia stebinti situaciją ir dėl Zaporižios atominės elektrinės, tačiau tvirtina, kad nei šiam objektui, nei Lietuvai pavojaus nėra.

Ukraina antradienį apkaltino Rusijos pajėgas susprogdinus minėtą užtvanką Dnipro upėje. Įvykis pakurstė nuogąstavimus ir dėl Zaporižios atominės elektrinės saugumo, kadangi jos aušinimo vanduo tiekiamas iš Kachovkos rezervuaro, kur jį turi sulaikyti užtvanka.

Pasak VATESI, Zaporižios teritorijoje yra atskiras vandens rezervuaras, kuriame vandens lygis, kaip teigia Ukrainos atomines elektrines eksploatuojanti organizacija „Energoatom“, kol kas yra pakankamas atominės elektrinės saugai užtikrinti.

Visi Ukrainos branduoliniai objektai nuo Lietuvos yra nutolę pakankamai dideliu atstumu.

„Visi Ukrainos branduoliniai objektai nuo Lietuvos yra nutolę pakankamai dideliu atstumu, todėl net ir didesnio incidento ar branduolinės avarijos atveju nebūtų reikšmingo radiologinio poveikio Lietuvos gyventojams. VATESI dirba Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, situacija yra nuolat stebima“, – teigia inspekcija.

Ji taip pat pažymi, kad visi šeši Zaporižios atominės elektrinės reaktoriai pakankamai ilgą laiką yra sustabdyti. o Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) ekspertai yra Zaporižios atominėje elektrinėje ir stebi situaciją vietoje, jų teigimu, kol kas tiesioginio pavojaus branduolinei saugai elektrinėje nėra.

Antradienį popiet ukrainiečių karinės žvalgybos atstovas Andrijus Jusovas pažymėjo, jog Ukraina turi įrodymų, kad hidroelektrinę susprogdino rusai. Baiminamasi, kad po šio įvykio gali būti užtvindyti namai, gatvės ir įmonės Dnipro žemupyje.

Po tvankos susprogdinimo, be kita ko, gali būti ištuštintos geriamojo vandens atsargos į pietus esančiame Kryme, kurį Rusija neteisėtai aneksavo. Incidentą pasmerkė Vakarų šalių lyderiai, Lietuvos pareigūnai tai vadina karo nusikaltimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nauseda melagis

nauseda melagis portretas
ekologas anatolij batasov jau pakomentavo ta situacija ir pareiske kad tai ka padare ukrainieciai galima drasiai pavadinti visos europos katastrofa zuvo daug floros faunos ir galimai vandeni nuskendo zmones lietuvai kol kas pavojaus nera bet manau ukrabanderoms arteja galas

BLT --- kokiy debiliskumo laipsny reikia

BLT --- kokiy debiliskumo laipsny  reikia  portretas
turet ,kad isvemt spaudoje tokia nesamone ???!!!! manau,kad ir Niagaros krioklo ziema uzsalimas taip pat NESUKELS LIETUVAI JOKIO PAVOJAUS , kaip kad ir atograzu liutys Afrikoj ....o uztvanka susprogdino chocholu banderos , kada gavo y kaulus nuo rusu per paskutines 2 dienas [ virs 3 tukst, zuvusiu, sunaikinti ,,abramsai,, ir virs simto sarvuotu masinu] todel visi banderos spruko uz uztvakos ,o ja susprogdino kad rusai nedasivytu ir dar nedadetu ....

:)))

:))) portretas
tai kad ta vatesi sukurta tik svogeriam idarbint... ka veltedziai gali tvirtint...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių