Per Vėlines dirbs maksimalios policijos pajėgos

  • Teksto dydis:

Vėlinių savaitgalį Lietuvos keliuose dirbs maksimalios viešosios policijos pareigūnų pajėgos, pranešė Policijos departamentas.

Policijos pareigūnų viešasis ir neviešasis patruliavimas bus sustiprintas žmonių susibūrimo vietose, ypatingas dėmesys bus skirtas patruliavimui prie kapinių, taip pat darbui tamsiuoju paros metu.

Pareigūnai, patruliuojantys valstybinės reikšmės keliuose, daugiausia dėmesio skirs tinkamam eismo reguliavimui, kad nesusidarytų transporto priemonių spūstys ir taip būtų išvengta žmonių nepasitenkinimo.

Lietuvos automobilių kelių direkcija įspėja, kad dėl pagausėjusio transporto priemonių skaičiaus galimos spūstys valstybinės reikšmės kelių ruožuose, kuriuose vyksta didesni rekonstrukcijos darbai.

Prašoma vairuotojų pakantumo ir atidumo važiuojant pro kapines, prie kurių Vėlinių dienomis įprastas gerokai intensyvesnis eismas: Vilniaus regione rajoniniame Pilaitė–Čekoniškės–Sudervė ties Karveliškių kapinėmis; Panevėžio regione magistraliniame kelyje Panevėžys–Aristava–Sitkūnai ties Šilaičių kapinėmis, vykstantiems magistraliniu keliu Panevėžys–Pasvalys–Ryga, nes daug transporto priemonių  įvažiuoja iš šalutinių kelių.

Vairuotojai taip pat turėtų būti atidesni Šiaulių regione magistraliniame kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga ties Ginkūnų kapinėmis ir magistraliniame kelyje Panevėžys–Šiauliai, Radviliškio mieste, ties posūkiu į miesto kapines, Telšių regione krašto kelyje Mažeikiai–Plungė–Tauragė ties Mažeikių kapinėmis ir ties Plungės kapinėmis, taip pat Klaipėdos regione rajoniniame kelyje Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas.

Nuo lapkričio 1 lengvaisiais automobiliais, motociklais ir triračiais automagistralėse ir greitkeliuose leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 110 kilometrų per valandą greičiu, keliuose su asfalto ar betono danga - ne didesniu kaip 90 kilometrų per valandą greičiu, kituose keliuose - ne didesniu kaip 70 kilometrų per valandą greičiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių