Vienkartinę 100 eurų išmoką turėtų gauti daugiau nei 50 tūkst. pasiskiepijusių senjorų

Vienkartinę 100 eurų išmoką kol kas turėtų gauti daugiau nei 50 tūkst. nuo COVID-19 pasiskiepijusių senjorų, rodo BNS pateikti Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) duomenys.

Nuo rugsėjo 1 dienos bent viena vakcinos doze pasiskiepijo kiek daugiau nei 10 tūkst. 75 metų ir vyresnių senjorų, 9,3 tūkst. iš jų jau gavo ir antrą skiepo dozę.

Dar 42,5 tūkst. šios amžiaus grupės žmonių gavo stiprinančią dozę. Tai, anot SAM, sudaro maždaug 40 proc. visų tą galinčių padaryti vyresnių nei 75 metų senjorų.

Ministerijos teigimu, įteisinus išmoką vyriausių žmonių skiepijimo apimtys išaugo.

„Prieš tai per savaitę pirma doze pasiskiepydavo maždaug 900–1000 šios amžiaus grupės senjorų, o dabar šis skaičius siekia 1300“, – BNS teigė SAM atstovas Julijanas Gališanskis.

Pasak jo, nors skiepijimo suaktyvėjimas džiugina, tačiau šiuo metu yra dar maždaug 70 tūkst. 75-erių metų ir vyresnių gyventojų, kurie nėra paskiepyti.

Premjerės patarėja Živilė Gudlevičienė anksčiau yra sakiusi, kad numatyta 100 eurų išmoka neturėjo didelio poveikio skatinant vyresnius nei 75-erių žmones skiepytis nuo COVID-19.

Pasak jos, senjorai kartoja argumentus, jog niekur neina, su niekuo nesusitinka, todėl virusas jiems nėra pavojingas, be to, baiminasi nepageidaujamų reakcijų ir vakcinos poveikio sveikatai.

Antradienis buvo paskutinė diena, kada senjorai galėjo pasiskiepyti pirmąją „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurtos „Comirnaty“ vakcinos doze, jog antrąjį skiepą pavyktų gauti iki mėnesio pabaigos ir taip jiems būtų skirta 100 eurų išmoka.

Terminas skiepytis „Moderna“ ar „AstraZeneca“ preparatais praėjo anksčiau, mat antrą šių vakcinų skiepo dozę anksčiausiai skirti galima po keturių savaičių.

Norint gauti išmoką, „Janssen“ vakcina, kurios pakanka vienos dozės, skiepytis galima iki lapkričio 30 dienos.

100 eurų vienkartinė išmoka skiriama 75-erių ir vyresniems senjorams, nuo rugsėjo iki lapkričio pabaigos pasiskiepijusiems dviem dozėmis, bei tiems, kurie iki kitų metų kovo pabaigos pasiskiepys sustiprinančia doze.

Teikti prašymų gauti 100 eurų vienkartinę išmoką nereikės, ji bus paskirta automatiškai. Vienkartinę išmoką senjorai gaus kartu su pensija ar kita „Sodros“ mokama išmoka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Iki 75 metų žmogus vadinasi dar ne sinjoras, jam nepriklauso 100,-€ pasiskiepijus.Labai įdomiai skamba parama.

Valdantieji kvailiais palakė Lietuva išskiriant 75 mečius.

Valdantieji  kvailiais palakė Lietuva išskiriant 75 mečius. portretas
Nėra apie ką net diskutuoti tai,, saliamoniškas'' sprendimas visa Lietuva palikta kvailiais apart 75 metus turinčių senolius, tik jie tikri Lietuvos žmonės, o likusieji šunauja.

As nesutinku

As nesutinku portretas
Su tuo, kad 100 euru gauna nesamoningi senjorai, kurie del pinigu puole skiepitys. Mano galva, reikia paskatinti ta 100 euru pasalpa senjorus, kurie pasiskiepijo pirmieji nelaukdami tu ismoku. O tai iseina, kad Lietuvoje skatinami nesaziningi, o samoningi lieka uz borto. Graudu...
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių