Verslo ginče dėl karantino ribojimų teismas prašo papildomų dokumentų

„Aukštaitijos implantologijos klinikos“ skundą dėl karantino metu įvestų draudimų teikti paslaugas ketvirtadienį atvertęs Vilniaus apygardos administracinis teismas šalių paprašė pateikti papildomų dokumentų.

„Aukštaitijos implantologijos klinikos“ turės pateikti papildomus dokumentus, ar darbuotojai, kuriems buvo mokamas darbo užmokestis, buvo prastovose, kadangi skunde to nenurodyta ir, ar įmonė pasinaudojo parama įmonėms nukentėjusioms nuo COVID-19“, – po pirmojo rašytinio posėdžio BNS informavo teismo atstovas Audris Kutrevičius.

Atsakove šioje byloje patraukta Sveikatos apsaugos ministerija taip pat įpareigota pateikti papildomą informaciją.

„Sveikatos apsaugos ministerija prašoma pateikti į bylą Pasaulio sveikatos organizacijos 2020 metų vasario 29 dienos karantino rekomendacijas dėl izoliavimo, kadangi atsakyme į skundą ji rėmėsi šiuo dokumentu, bet jo nepateikė“, –  sakė A. Kutrevičius.

Kitas rašytinis posėdis šioje byloje numatytas kitų metų sausio 14 dieną.

Vyriausybė kovo 14 dieną turėjo teisę numatyti specialias darbo, paslaugų, poilsio sąlygas, specialią kelionių tvarką, bet tuo metu neturėjo įgaliojimų uždaryti verslą.

Teismui skundą pateikusi odontologijos ir grožio paslaugų įmonė teigia, kad Vyriausybė kovo viduryje viršijo įgaliojimus, uždarydama verslus ir prašo atlyginti 70 tūkst. eurų žalą dėl negautų pajamų ir susidariusių išlaidų.

Į teismą įmonė kreipėsi liepos mėnesį. Tai – pirmas žinomas skundas dėl Vyriausybės įvestų draudimų per karantiną.

„Vyriausybė kovo 14 dieną turėjo teisę numatyti specialias darbo, paslaugų, poilsio sąlygas, specialią kelionių tvarką, bet tuo metu neturėjo įgaliojimų uždaryti verslą“, – anksčiau BNS sakė įmonės advokatas Nerijus Zaleckas.

Jo teigimu, tai iš dalies pripažino ir Seimas, kai vėliau pakeitė įstatymus, numatydamas juose Vyriausybei teisę įvesti draudimus.

Advokatas taip pat sakė manantis, kad šioje byloje prireiks ir Konstitucinio Teismo išaiškinimo.

Kadenciją baigiantis premjeras Saulius Skvernelis skundui pasiekus teismą sakė, kad į klausimą, ar buvo pažeistos verslo teisės, atsakys teismas.

Siekdama sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, Vyriausybė nuo kovo 16 dienos Lietuvoje įvedė karantiną, uždarė valstybės sienas, apribojo prekybos ir paslaugų teikimą. Apribojimai pamažu pradėti švelninti balandžio antroje pusėje, o karantinas panaikintas birželio 17-ąją.

Draudimai ir ribojimai įvesti remiantis Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės bei Civilinės saugos įstatymais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintarui

Gintarui portretas
Sėdi, maitinamas įmonės tai ir tylėk subinę suraukęs. Kitiems pinigus užsidirbti patiems reikia, nėra išlaikytiniai kaip tu.

Anonimas

Anonimas portretas
Odontologai jau visiškai išnaglėję...

Leo

Leo portretas
Šaunu Gintarai,geriau nepasakysi,pilnai pritariu,o tai jiems vien tik pinigai galvoje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių