Pereiti į pagrindinį turinį

V.Poderys: elektra galėtų brangti mažiau

2009-03-18 16:46
V.Poderys: elektra galėtų brangti mažiau
V.Poderys: elektra galėtų brangti mažiau / Mindaugo Ažušilio nuotr. V.Poderys (centre)

Virgilijus Poderys prognozuoja, kad uždarius atominę elektrinę elektros kainos išaugs gerokai mažiau nei buvo prognozuota anksčiau.

Valstybinės kainų ir energetikos komisijos pirmininko V.Poderio teigimu, dujų kainas vartotojams 15-20 proc. būtų galima sumažinti jau liepą, tačiau elektros kainos, jeigu bus priimti atitinkami įstatymai, kitąmet brangs 5-7 centus, o ne 25-30 centų už kilovatvalandę.

„Jeigu bus įstatymo pataisa, tai bus užkirstas kelias nepagrįstam elektros kainų augimui. Augimas kitąmet galėtų būti apie 5 - 7 centus vietoj planuotų maždaug 25-30 centų“, - po susitikimo su Seimo Pirmininku Arūnu Valinsku sakė V.Poderys.

Jis atkreipė dėmesį, jog įstatymų pataisos leis sumažinti elektros kainas dėl nepagrįstai padidintų bendrovių, pavyzdžiui, elektros energijos paskirstymo bendrovės „Vakarų skirstomieji tinklai“, turto.

Dujų kaina, kaip planuojama, nuo šių metų liepos gali kristi iki 20 proc. Jei laikysis dabartinės kuro kainų tendencijos, nuo jų priklausantys šilumos ir karšto vandens įkainiai jau naująjį šildymo sezoną vartotojams taip pat turėtų mažėti.

Seimo pirmininkas Arūras Valinskas patikino, kad energetikos įstatymai bus svarstomi jų nevilkinant.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų