Pereiti į pagrindinį turinį

VRK nusprendė bausti „Piloto" kūrėjus

2008-09-30 01:26
VRK nusprendė bausti „Piloto" kūrėjus
VRK nusprendė bausti „Piloto" kūrėjus

Vyriausioji rinkimų komisija nusprendė, kad kino filmo „Pilotas" rodymas pažeidžia įstatymus, pagal kuriuos visa politinė reklama privalo būti pažymėta ir aiškiai atskirta nuo kitos skleidžiamos informacijos bei nusprendė bausti su partija „Tvarka ir teisingumas" siejamo filmo kūrėjus.

Panevėžyje praėjusią savaitę vykusioje filmo „Pilotas"seansai žiūrovams buvo nemokami - kino teatrui 600 litų už demonstravimą sumokėjo patys filmo kūrėjai - Vytauto Matulevičiaus viešoji įstaiga. Premjeroje dalyvavo ir Rolandas Paksas, Seimo rinkimuose dalyvaujančios partijos „Tvarka ir teisingumas" lyderis.

„Visa premjera buvo organizuota kaip rinkimų agitacijos dalykas. Buvo surašytas administracinio teismo pažeidimo protokolą, šitas protokolas bus perduotas teismui, kuris priims sprendimą", - teigė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.  

 Protokolą surašęs komisijos narys sako, kad filmas rodomas vienos partijos interesais per rinkimų agitaciją ir skatina rinkėjus balsuoti už ją. Sprendimą priims Panevėžio apylinkės teismas.

Tuo metu filmo kūrėjas V. Matulevičius tokius VRK veiksmus vadina teisine savivale.

„Jie jau pradeda kištis į menines, kūrybinę sferą ir bando pasakyti, ką aš, kaip vienas filmo autorių, scenaristas turiu daryti, kaip turiu ką interpretuoti, kada aš turiu rodyti ir panašiai. Aš tai vertinu kaip teisinę savivalę", - sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų