Vytautas V. Landsbergis: mama paspruko iš ligoninės

  • Teksto dydis:

Antradienį rašytojas Vytautas V. Landsbergis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo žinia apie savo mamos Gražinos Ručytės-Landsbergienės pabėgimą iš ligoninės ir sveikatos būklę.

„Vakar mama pabėgo iš ligoninės, paspruko iš intensyvios priežiūros. Išsikvietė taksi ir nuvažiavo į Mažvydo biblioteką, kur vyko jos ir Agnės Marcinkevičiūtės sukurto dokumentinio filmo premjera.

Bandėm sustabdyt, siūlėm žiūrėk sveikatos, bet mama yra mama, ji turi savo eigą“, – pasakojo rašytojas.

„Šiaip nenustoju žavėtis ja ir galvoju, kad mama kilstelėjo „Žemaitės kartelę“ – jei Žemaitė rašytoja tapo būdama šešiasdešimties, tai mama sulaukus aštuoniasdešimties nutarė išmėginti jėgas kino režisūroje ir sukūrė šešis unikalius archyvinius dokumentinius filmus iš senų sąjūdinių VHS'ų, gulėjusių tėvuko lentynose. Kad niekam kitam neprireikė, tai paėmė pati su Agne ir padarė seriją filmų apie Atgimimo laikus.

Va – tokią mamą man sekasi turėt“, – didžiavosi V. V. Landsbergis.

Gruodžio 9 d. Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo centre vyko A. Marcinkevičiūtės filmo apie prof. Vytautą Landsbergį „Pirmininko diplomatija. Atkurtos Lietuvos kelias“ premjera. Kartu buvo pristatyta ir V. Landsbergio knyga „Lietuvos taika Šveicarijoje“.

Kaip rašyta renginio kvietime, dokumentiniame filme naudojama gausi archyvinė medžiaga iš V. Landsbergio vizitų į užsienio šalis ir tarptautinių organizacijų būstines, susitikimų su žurnalistais, Lietuvos, JAV, Lenkijos ir kitų šalių televizijos kanalų medžiaga, kalbų vaizdo įrašai. Filme atskleidžiama aktyvi ir sėkminga V. Landsbergio diplomatinė veikla sunkiausiu naujai atkurtos Lietuvos valstybės gyvavimo metu. Per išskirtinę Lietuvos politikos figūrą parodomas ir naujos valstybės kelias atgal į pasaulio valstybių šeimą.

Knygoje „Lietuvos taika Šveicarijoje“ V. Landsbergis žvilgsnį nukreipia į 1990 metų rugpjūtį vykusią tradicinę Europos lietuviškųjų studijų savaitę (ELSS).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach ką reiškia bolševikinis auklėjimas, niekaip nepasimiršta, vis prasimuša. Bet mes tai jau turėjom, buvo toks Didysis Rašytojas 'Brangusis Iljičius', apie kažkokią mažą žemę rašė; GYRĖS 'išsivysčiusiu socializmu'... žinom kuo tas 'išsivystęs' baigės.Dabar pas mus tas pats, irgi visų galų korifėjus, irgi krūtinės ląstą reikia didinti, IRGI girias kažkokiu 'suklestėjimu', tik jo mažoji žemė susitraukė iki personalinio tvartelio.

Aušrinė

Aušrinė portretas
Tikrai neįdomu senos moters nukvaimai ji ligonis ir jei taip daro reiškė ji jau religinis, tada tegul guli namie juk tai senato ir dimensiją kuri eina per visą jų giminę!

Antanas

Antanas portretas
O prosenelis grabe nesivarto ir neieško kaip pabėgti, kad kokį filmuką apie giminę sukombinuotu? Vytatutų Vytautai, Amerikiečių rašytojas, poetas H. V. LONGFELAS yra pasakęs : -Kai gamta palieka kam nors proto spragą, paprastai užtepa ją storu pasitenkinimo savimi sluoksniu. Ar jums neatrodo,kad jis buvo teisus
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių