Žemaitijos turizmo informacijos centras rengia antrąjį Žemaičių egzaminą

  • Teksto dydis:

Žemaitijos turizmo informacijas centras penktadienį antrą kartą organizuoja Žemaičių egzaminą.

Pasak organizatorių, „Žemaičių egzaminas“ – tai žinių apie Žemaitiją ir jos išskirtinumą Lietuvoje, Europoje bei pasaulyje patikrinimas.

„Tikrai žinome, kad, kaip ir praėjusiais metais, jame dalyvaus Telšių regiono, Žemaitijos, Lietuvos, Europos ir pasaulio žemaičiai bei žemaičių kultūrai neabejingi lietuviai, o gruodžio 2-ąją dieną internetu vyksiantis egzaminas vainikuos visus 2022-aisiais vykusius renginius, skirtus žemaičių kalbos metams“, – pranešime teigia Žemaitijos turizmo informacijos centro direktorius Egidijus Vaškelevičius.

Anot organizatorių, antrus metus iš eilės Žemaitijos turizmo informacijos centras leis dalyviams pasitikrinti žinias ir sužinoti daugiau apie Žemaitijos kraštą.

„Šie metai truputį kitokie – septynios Žemaitijos savivaldybės 2022-uosius paskelbė žemaičių kalbos metais, tai ir šiųmetis egzaminas bus skirtas išimtinai žemaičių kalbai bei tiems, kurie kuria ar kūrė žemaitiškai“, – nurodoma pranešime.

Dalyvauti egzamine kviečiami visi, jis rengiamas internetu. Svetainėje zemaiciuegzaminas.lt visą dieną bus aktyvi nuoroda į egzamino klausimus.

Rezultatai ir nugalėtojai bus paskelbti gruodžio 6-ąją, per Telšių miesto 231-ąjį gimtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaičiai \\\\\.../////

Žemaičiai  \\\\\...///// portretas
Lietuvos elitas,nebūtų Žemaičių,nebūtų Lietuvos.___Tik tapusavyje irgi yra nesutarimų,Telšiai nemandagiai nusavino sostinę nuo Raseinių.Net nuo seno ir paminklas Žemaičiui stovi Raseinuose,o Telšiuose tik meška.___Tikiuos karo nebus tarp Raseiniu ir Telšių.bala jų nematė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių