Pereiti į pagrindinį turinį

Saulės netrūks, tačiau ir skėtis neprošal

Saulės netrūks, tačiau ir skėtis neprošal
Saulės netrūks, tačiau ir skėtis neprošal / Shutterstock nuotr.

Artimiausiomis dienomis lietuviai galės pasilepinti „tiek saulės, tiek vandens voniomis“. Tačiau, perspėja Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja, saulė nebus ryški, o ir karštų orų bei aukštos temperatūros nebus – dangų dengs debesėliai. „Galimas ir lietus – „budintį“ skėtį reikia netoliese turėti“, – pabrėžė ji.

„Visus tuos, kurie ruošiasi artimiausią savaitgalį poilsiauti kur nors su palapinėmis, turiu perspėti, kad bus gana vėsios naktys. Reikėtų pagalvoti apie aprangą, apie [kokį nors] paklotą, nes palapinėse galima sušalti. Ir dienos nebus ypatingai karštos. Ketvirtadienį ir penktadienį dienomis bus gana aukšta temperatūra, o kitomis dienomis laikysis arti 20 laipsnių“, – LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“ ketvirtadienio rytą kalbėjo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja Audronė Galvonaitė.

Lietuva šiuo metu, specialistės teigimu, tebėra aukštesnio slėgio zonoje. Aukšto slėgio sritis ir toliau judės į šiaurės rytus. „Į Lietuvą intensyviai veržiasi cikloninis oras ir žemo slėgio sritis, kuris mūsų vakarinę dalį pasieks šiąnakt. Tad jau galimas ir šioks toks lietus.

Vėjai – pietų, pietvakarių, vakarų krypčių, jie bus tai sustiprėjantys, tai susilpnėjantys. Didžiojoje Lietuvos dalyje pasklis debesėliai, paskui jų daugės, jie tankės. Cikloninis frontas vis artės, o jam praeinant tai vienoje, tai kitoje vietoje palis“, – prognozavo A. Galvonaitė.

Temperatūra naktimis bus 7–12 ar 8–13 laipsnių šilumos. Ypač vėsu bus rytinėmis valandomis. O dieną laikysis apie 20–23 laipsnius šilumos. Vakaruose, tradiciškai, bus vėsiau.

„Ketvirtadienį ir penktadienį temperatūra tikrai bus gana aukšta – pietryčiuose bus ir iki 25–27, tik prie jūros vėsiau. O kitas dienas – nuo sekmadienio ir pirmadienio – bus 20–23 laipsniai. Gali būti ir rūkas. [...] Kaip būna: naktį palyja vakariniuose rajonuose, o paskui išplinta po visą Lietuvą. Nebus taip, kad nuolat lis, bet sunku pasakyti, į kuriuos rajonus lietus užsuks“, – sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų