Pereiti į pagrindinį turinį

1000 km lenktynės: prie starto linijos - 53 komandos

2009-07-16 15:54
1000 km lenktynės: prie starto linijos - 53 komandos
1000 km lenktynės: prie starto linijos - 53 komandos / Visus Bonus nuotr.

Jubiliejinių, dešimtą kartą paeiliui Palangoje rengiamų „Omnitel 1000 km lenktynių“ techninė komisija, patikrino ar visų varžybose dalyvauti ketinančių komandų automobiliai atitinka varžybų reglamente numatytus reikalavimus. Po šios procedūros paaiškėjo, kas šiais metais ištvermės lenktynėse dalyvaus 53, o ne 52 komandos, kaip buvo skelbta anksčiau.

„Didelių problemų nebuvo, nes dar gerokai prieš lenktynes, rengdami savo techniką varžyboms, komandų vadovai ne sykį konsultavosi su technikos ekspertais, - sakė varžybų vadovas Gražvydas Smetonis. - Kita vertus, daugelis ekipų irgi jau ne kartą yra dalyvavę Palangoje vykstančiose lenktynėse, todėl joms technikos parengimo klausimai ir visos subtilybės - ne naujiena. Pastabų turėjome penkioms komandoms, kurios įsipareigojo viską sutvarkyti iki oficialių treniruočių pradžios“.

Pasak G.Smetonio techninė komisija didžiausią dėmesį kreipė į saugos reikalavimus. Buvo nuodugniai tikrinami ne tik automobiliai, bet ir lenktynininkų apranga, papildoma įranga kuro atsargų papildymui. Tai itin aktualu komandoms, kurių sportininkai vairuos „Ferrari“ ir „Ginetta“ automobilius, nes jiems reikalinga kiek kitokia kuro papildymo įranga. Tačiau ir ji turi atitikti bendrus parametrus - per vienodą laiką į automobilių bakus turi patekti tiek pat degalų, kaip ir į kitas mašinas, kad niekas negalėtų įgyti pranašumo sustojimų metu.

Beje, Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) Taryba dar anksčiau savo sprendimu buvo leidusi lenktynėse dalyvauti iki 54, o ne 50 komandų, kaip ankstesniais metais. Tai gera žinia visiems, nes po kvalifikacijos niekam neteks sudėti ginklų.

Palangos gyventojai ir kurorto svečiai jau nuo 10.30 val. turės galimybę stebėti spalvingą visų lenktynėse dalyvaujančių komandų paradą, iš trasos nusidrieksiantį į Vytauto gatvę, pabendrauti su sportininkais ir komandų vadovais, treneriais. Vytauto gatvėje vyks ir pretendenčių į Miss „Omnitel 1000 km lenktynės“ prisistatymas bei rinkimai, koncertai ir spalvingi šou.

Centrinėje kurorto Vytauto gatvė, kurioje 13.15 val. bus rengiamos „Omnitel 1000 km lenktynių“ programoje numatytos „Battery Super Sprint“ lenktynės.

13.00 val. bus pristatytas lenktynių himnas ir oficialiai atidarytos dešimtosios, Lietuvos 1000-mečio „Omnitel 1000 km. lenktynės“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų