Pereiti į pagrindinį turinį

„AvtoVAZ“ imsis žaislų

2009-09-18 20:50
„AvtoVAZ“ imsis žaislų
„AvtoVAZ“ imsis žaislų / sxc.hw nuotr.

Rusijos pramonės ir prekybos ministerija rekomendavo milžiniškus nuostolius skaičiuojančiai didžiausiai šalyje automobilių gamintojai imtis žaislų ir dviračių gamybos, pasiūlant darbą atleidžiamiems 5 tūkst. darbuotojų. 

Viena profesinė sąjunga tokį pasiūlymą pavadino žeminančiu, antra - „gelbėjimosi priemone“.

„Pramonės ir prekybos ministerijos siūlymas Toljatyje pradėti gaminti žaislus ir dviračius vertintinas kaip žeminantis atleidžiamus aukštos kvalifikacijos „AvtoVAZ“ darbuotojus“, - pareiškė profesinės sąjungos „Jedinstvo“ lyderis Piotras Zolotariovas.

Tuo tarpu oficialios „AvtoVAZ“ profesinės sąjungos vadovo Nikolajaus Karagino žodžiais, „bet kokios darbo vietos Toljatyje - išsigelbėjimas“.

„Socialinis sprogimas Toljačiui negresia. Ne tiek jau ir daug „AvtoVAZ“ darbuotojų atleidžiama - penki tūkstančiai, ir daugumą jų yra pensininkai“, - sakė N.Karaginas.

Šią savaitę „AvtoVAZ“ pranešė, jog 5 tūkst. darbuotojų bus atleisti gruodžio viduryje, o dar 31 tūkst. darbo vietų perspektyvos paaiškės iki metų pabaigos.

Pirmąjį pusmetį „AvtoVAZ“  patyrė 14,1 mlrd. rublių nuostolį, automobilių pardavęs 44 proc. mažiau nei prieš metus - 180 tūkstančių. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų