Pereiti į pagrindinį turinį

BMW pristatė du naujus hibridus

2009-08-14 16:04
BMW pristatė du naujus hibridus
BMW pristatė du naujus hibridus / BMW nuotr.

Šią savaitę BMW oficialiai pristatė dviejų naujų hibridinių modelių - „BMW 7-Series“ bei „X6 ActiveHybrid“ - fotografijas ir technines charakteristikas. Abu automobiliai, atitinkamai sudeginsiantys 15 ir 20 proc. mažiau degalų nei vien benzininiais varikliais aprūpinti analogai, pirmą kartą viešai pademonstruoti bus Frankfurto parodoje. 

Visų varančių ratų transmisiją turintis „BMW X6 ActiveHybrid“ gamintojų teigimu bus pats galingiausias hibridinis modelis pasaulyje. Bendras 4,4 litro darbinio tūrio, V8 tipo benzininio motoro su dviem turbinom bei dviejų elektros variklių pajėgumas sieks 480 AG, o maksimalus sukimo momentas - net 778Nm. Elektros varikliai padės mašinai startuojant ir agresyviau įsibėgėjant, o stabdant atliks generatoriaus funkciją ir padės pakrauti nikelio-metalohidrido akumuliatorių komplektą.

Septynių laipsnių automatinę pavarų dėžę turintis „BMW X6 ActiveHybrid“ iki 100 km/val. spurtuos per 5,6 sek., o maksimalus jo greitis ribojamas pasiekus 210 km/val. ribą. Degalų sąnaudos sieks apie 9,9 l/100 km, o CO2 emisija - 231 g/km. Naudodamas vien tik elektros energiją automobilis galės įveikti 2,5 km atstumą su sąlyga, kad tuo metu neįsibėgės greičiau 60 km/val.

Hibridinė 7 serijos sedano versija turės  papildomą 20 AG pajėgumo variklį ir ličio-jono akumuliatorių. 8 cilindrų benzininis motoras „ActiveHybrid“ modelyje bus kiek galingesnis nei montuojamas į įprastą limuziną ir išvystys 440 AG pajėgumą. Šis hibridas bus komplektuojamas su aštuonių laipsnių automatine pavarų dėže ir turės „start-stop“ sistemą. 100 km/val. greitį sedanas pasiekia per  įsibėgės per 4,9 sek. Didžiausias leistinas greitis - 240 km/val. Gamintojų teigimu, vidutinės degalų sąnaudos bus apie 9,4 l/100 km., o CO2 emisija sieks 219 g/km.

Pirmiausia - jau 2009-ųjų pabaigoje - šie BMW hibridai bus pasiūlyti JAV rinkoje. Kada jais bus prekiaujama Europoje kol kas nenurodoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų