Pereiti į pagrindinį turinį

„Citroen“ išbandė hibridinį C4 WRC

2009-04-11 17:45
„Citroen“ išbandė hibridinį C4 WRC
„Citroen“ išbandė hibridinį C4 WRC / Citroen nuotr.

Pasaulio ralio čempionate (WRC) pastaraisiais metais greičio madas diktuojanti „Citroen“ komanda surengė „kovinio“ C4 WRC bandymus. Nuo įprasto ralio automobilio šis skiriasi papildoma 125 kilovatų galia, kurią siūlo elektros variklis.

„Labiausiai neįprasta tai, kad įjungus elektros variklį, galima judėti visiškai be garso - sportinėms mašinoms tai tikrai nebūdinga. Šiaip automobilio valdymas truputį skiriasi nuo įprasto WRC modelio dėl didesnės galinės ašies apkrovos. Tačiau veikiant elektros varikliui, tai netgi sunkoka pastebėti“, - įspūdžiais dalijosi „Citroen Total“ komandos lenktynininkas Danielis Sordo.

Apie eksperimentus su hibridine jėgaine WRC automobilyje prancūzai pirma kartą prabilo praėjusių metų spalį Paryžiaus parodoje. Specialistų manymu, toks modelis visų pirma skirtas serijinio hibridinio ratuočio tobulinimui, o ne „Citroen“ pozicijų sporto pasaulyje stiprinimui. Kita vertus, kalbama ir apie tai, kad netolimoje ateityje lenktyninių automobilių technologijos privalės būti draugiškos aplinkai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų