Pereiti į pagrindinį turinį

„Hummer“ atiteko kinams

2009-06-03 17:00
„Hummer“ atiteko kinams
„Hummer“ atiteko kinams / sxc.hw nuotr.

Bankrotą paskelbusi JAV automobilių milžinė "General Motors" įvardijo, su kuo susitarė dėl "Hummer" pardavimo. Šis visureigių gamintojas atiteks  Kinijos pramoninės įrangos gamintojai "Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery ".  Spėjma,a kad sandorio vertė maždaug 500 mln. dolerių.

Įdomu, kad lig šiol „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery“ neturėjo nieko bendra su automobiliais. Ši įmonė  specializavosi kelių statybos srityje bei įvairių pramoninių medžiagų gamyboje, todėl toks sprendimas daugelį apžvalgininkų gerokai nustebino.  

Tuo tarpu GM akcentuoja, kad „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery“ įsipareigojo išsaugoti daugiau kaip 3000 darbo vietų, investuoti į naujų produktų kūrimą ir „Hummer“ prekinio ženklo populiarinimą.

Bendrame abiejų kompanijų pareiškime sakoma, kad „Sichuan Tengzhong" "įsigijusi teises į "Hummer" markę, perims vadovybės komandą ir darbo jėgą, taip pat galiojantys susitarimai su įgaliotaisiais "Hummer" pardavėjais ", - teigiama bendrame įmonių pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų