Pereiti į pagrindinį turinį

„Hummer“ atiteks kinams

2009-09-01 19:09
„Hummer“ atiteks kinams
„Hummer“ atiteks kinams / Hummer nuotr.

Koncernas „General Motors“ ir Kinijos kompanija „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery“ pasirašė sutartį, numatančią kokiomis sąlygomis jai bus perleistas „Hummer“.

Į viešumą patekusios kai kurios preliminaraus susitarimo detalės leidžia spėti, kad kinai gaus teisę laisvai disponuoti „Hummer“ prekiniu ženklu ir visą šios kompanijos atstovybių tinklą Šiaurės Amerikoje. Iki 2012-ųjų metų monstrinius visureigius gamins GM, o vėliau viskas turėtų pereiti į kinų rankas. Beje, pastarieji tikina turį daug ambicijų ir planų, kaip „Hummer“ markės automobilius populiarinti ir tobulinti. Jau kitais metais turėtų pasirodyti H3 modelio įpėdinis, o 2012-aisiais gamybai bus parengtas H4.

Amerikiečiai itin džiaugiasi ir tuo, kad „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery“ neketina „Hummer“ gamybos perkelti į Kiniją. Tokių planų buvo atsisakyta, kai gremėzdiškų, aplinką stipriai teršiančių mašinų surinkimą kritiškai įvertino Kinijos Liaudies Respublikos vadovybė.

Oficiali „Hummer“ perleidimo kinams sutartis turėtų būti pasirašyta kitą savaitę. Neoficialiais duomenimis, iš šios operacijos GM turėtų gauti iki 500 mln. dolerių. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų