Pereiti į pagrindinį turinį

Į Lietuvą atvyko „Ford Focus RS“

2009-08-24 14:08
Į Lietuvą atvyko „Ford Focus RS“
Į Lietuvą atvyko „Ford Focus RS“ / Ford nuotr.

Galingiausias „Ford of Europe“ serijinės gamybos modelis „Ford Focus RS“ atvyko į Lietuvą. Tai ribotos serijinės gamybos modelis - šio modelio planuota gamyba tik 4000 vienetų. 

Baltos „Frozen White“ spalvos „Focus RS“ atvykęs į „Vilniaus Vista“ saloną yra vienintelis toks Baltijos šalyse automobilis. „Focus“ yra vienas pagrindinių „Ford“ modelių Europoje, kurių per 7 šių metų mėnesius parduota 189 900 vnt. Tikimasi, kad išskirtinis „Focus RS“ modelis padidins susidomėjimą „Focus“ modeliais Europoje ir mūsų šalyje, be to Lietuvoje šiuo metu yra pristatoma ir speciali „Focus Limited“ versija. 

Legendinis „Ford Focus RS“ į rinką grįžo po šešerių metų pertraukos. Moderniai interpretuojantis „RS“ filosofiją, naujasis „Ford Focus RS“ daro įspūdį xavo techninėmis charakteristikomis, tačiau kartu yra praktiškas ir prieinamas. 

„Ford Focus RS“ komplektuojamas su „Duratec RS” 2,5 litro darbinio tūrio varikliu su turbina, išvystančiu 305 AG pajėgumą prie 6500 sūkių ir maksimalų 440 Nm sukimo momentą 2300 - 4500 sūkių diapazone. 

Automobilis turi 40 mm platesnę tarpvėžę, jautresnį vairo mechanizmą, efektyvesnius stabdžius, pagal užsakymą pagamintas „Continental” 235/35 R19 padangas ir patobulintą aerodinamiką. Gamintojų teigimu esminė naujovė - inovatyvi pakabos technologija, pavadinta „RevoKnuckle“.

Kontroliuoti galią kelyje padeda „Quaife“ sraigtinis riboto slydimo diferencialas, patobulintas „Ford Team RS“ komandos ir pritaikytas 6 pavarų „Focus RS“ dėžei. 

Naujasis „Ford Focus RS“ iki 100 km/val. įsibėgėja per 5,9 sekundės ir pasiekia maksimalų 263 km/val. greitį. Tai greičiausias „Ford of Europe“ sukurtas automobilis, „Lommel“ bandymų trasoje Belgijoje aplenkiantis net „Ford GT“. 

Lietuvoje „Ford Focus RS“ kainuoja 109 000 Lt. Atvirų durų diena, skirta visiems norintiems susipažinti su „Focus RS“ yra rugpjūčio 27-oji, ketvirtadienis „Vilniaus Vista“ salone.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų