Pereiti į pagrindinį turinį

„Lagonda“ sugrįžimas

2009-03-06 15:38
„Lagonda“ sugrįžimas
„Lagonda“ sugrįžimas / Lenta.ru nuotr.

Ženevos automobilių parodoje „Aston Martin“ pristatė koncepcinį visureigį, papuoštą iš nebūties prikeltą „Lagonda“ emblema.

Neįprasto dizaino maždaug 5 metrų ilgio prototipas apginkluotas 12 cilindrų „Aston Martin“ dirbtuvėse sukurtu benzininiu varikliu. Daugiau jokios tikslesnės informacijos apie šį ratuotį gamintojai nepateikia, tačiau birtų žurnalo „Autocar“ korespondentai iššniukštinėjo, kad šis „Lagonda“ visureigis sukonstruotas panaudojus „Mercedes-Benz GL“ platformą. Toks atradimas nėra netikėtas, nes britai jau kuris laikas derėjosi su vokiečiais dėl glaudesnio bendradarbiavimo. Teigiama, kad „Aston Martin“ siekia į savus automobilius montuoti „Mercedes-Benz“ inžinierių sukurtas hibridines jėgaines, kai kuriuos benzininius variklius bei važiuoklės elementus.

„Aston Martin“ vadovai žadėjo, kad ateityje bus gaminami ne tik „Lagonda“ visureigiai, bet ir modeliai kitokiais kėbulais. Visi būsimieji automobiliai turėtų būti gerokai fukcionalesni nei šiuo metu siūlomi „Aston Martin“ keturračiai.

„Lagonda“, priklausiusi Didžiosios Britanijos sportininių mašinų gamintojų elitui, po Antrojo pasaulinio karo pademonstravo tik keletą koncepcinių modelių, tačiau serijiniu būdu automobilių netiražavo. Teisę naudoti šį prekinį ženklą įsigijusi „Aston Martin“ žada masinę „Lagonda“ gamybą pradėti 2012-aisiais metais.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų