Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai skraido pigiau

2009-09-04 17:03
Lietuviai skraido pigiau
Lietuviai skraido pigiau / Shutterstock nuotr. Lėktuvas

Remiantis bendrovės „Interneto partneris“ statistiniais duomenimis, iš rinkų, kuriose bendrovė vykdo veiklą, didžiausi kainų pokyčiai šiemet įvyko Lietuvoje.  Įmonė  valdo lėktuvų bilietų pardavimo portalą „Greitai.lt“ bei dar šešias tokio pobūdžio svetaines užsienio rinkose. Pastebėta, jog  vidutinė lėktuvų bilietų kaina  Lietuvoje pakilo net 15 proc. Mažiausi pokyčiai užfiksuoti Latvijoje, kur bilietų kainos kito itin nežymiai. Baltijos šalių vidutinės bilietų kainos bei jų pokyčiai daugiausiai skyrėsi dėl to, kad nesutampa populiariausios Baltijos šalių skrydžių kryptys.

Vidutinė skrydžio kaina pirmąjį šių metų pusmetį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, daugiausiai išaugo Lietuvoje - 2008-ųjų vasarą vidutinė bilieto kaina buvo 723 Lt, o šiemet ji išaugo 15 proc. ir pasiekė 834 Lt. Kitose dvejose kaimyninėse valstybėse vidutinė lėktuvų bilieto kaina krito. Latvijoje ji sumažėjo nežymiai - 1,5 proc. iki 945 Lt, o Estijoje sumažėjo daugiau nei 7 proc. - nuo 1015 Lt iki 940 Lt. Nepaisant to, Lietuvoje, kol kas bilietai yra pigiausi.

„Didelės įtakos kainų pokyčiui turėjo šių metų pradžioje rinką sudrebinęs nacionalinių oro linijų „FlyLAL“ bankrotas. Iš rinkos pasitraukus stambiausiam skrydžių organizatoriui, ženkliai sumažėjo pasiūla, keliautojai vis dažniau buvo priversti rinktis kaimyninių šalių oro uostus. Be to, „FlyLAL“ bilietai ne retai buvo pigesni nei konkuruojančių kompanijų. Tačiau tai nėra vienintėlė kainų pokyčio priežastis, nes vidutinę bilieto kainą lemia ir kryptys, kuriomis skrenda pirkėjai. Populiariausios kryptys skirtingose Baltijos valstybėse dažniausiai skiriasi,“ - kainų pokyčio Lietuvoje ir skirtumo palyginus su kaimyninėmis šalimis priežastis nurodė „Greitai.lt“ valdančios bendrovės direktorius Vladas Sapranavičius.

Nepaisant to, kad skrydžiams išleidžiama vis daugiau, susidomėjimas galimybe įsigyti lėktuvų bilietus internetu Lietuvoje auga. „Interneto partnerio“ duomenimis, populiariausias savo nišoje portalas „Greitai.lt“ šiemet sulaukė beveik 26 proc. daugiau lankytojų, nei pirmoje praėjusių metų pusėje. Didžiausias lankytojų skaičiaus augimas užfiksuotas Estijoje, kur bendrovės valdomą „Bookinghouse.ee“ aplankė 100 proc. daugiau žmonių nei pirmojoje 2008 m. pusėje. Latvijoje svetainės „Flysiesta.lv“ lankytojų padaugėjo 48 proc. Kitose rinkose statistika kito nežymiai.

„Per metus įgyvendinome nemažai reikšmingų pokyčių - ne tik tobulinome sistemą, bet ir pradėjome bendradarbiauti su daugiau bendrovių siūlančių skrydžius ir taip išplėtėme bilietų pasiūlą. Portalus papildėme ir „specialių pasiūlymų“ skiltimis, kuriose vartotojai gali rasti bilietų už ypatingai patrauklią kainą“, - lankytojų skaičiaus augimo priežastis vardijo V.Sapranavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų