Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos oro erdvės valdymas - pavyzdinis

Lietuvos oro erdvės valdymas - pavyzdinis
Lietuvos oro erdvės valdymas - pavyzdinis / Shutterstock nuotr.

VĮ „Oro navigacija" surengė jau tradiciniu tapusį susitikimą - konsultaciją su Lietuvos Respublikos oro erdvės naudotojais. Į renginį atvyko ir Tarptautinės oro transporto asociacijos (IATA) šalių Šiaurės ir Baltijos regiono vadovas Daniel Shemi, kuris „Oro navigacijos" darbo modelį pavadino pavyzdžiu kitoms šalims - asociacijos narėms. 

Į renginį be Susisiekimo ministerijos, Civilinės aviacijos administracijos, aviakompanijų „flyLAL", „Air Baltic", „Aviavilsa", „DOT LT", „Aeroflot" ir kitų  atvyko Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos, Lietuvos orlaivių savininkų ir pilotų asociacijos, Lietuvos aeroklubo, įvairių aviacijos sporto federacijų atstovai. 

Susisiekimo ministerijos sekretorė Liudmila Zumerienė akcentavo, kad susitikimas - konsultacija  reprezentuoja Lietuvą kaip valstybę, kuri patikimai žengia europinės integracijos keliu. Pasak ministerijos sekretorės, priklausomybės europinei bendrijai principai, mūsų pareigos ir atsakomybė lygiai taip pat galioja ir kalbant apie oro erdvę. Tiksliau sakant, apie oro navigacijos kokybiškas paslaugas, teikiamas Lietuvos Respublikos oro erdvėje skrendantiems orlaiviams užtikrinant skrydžių saugą. 

VĮ „Oro navigacija" generalinis direktorius Algimantas Raščius pabrėžė: „Džiugu konstatuoti, kad skrydžių skaičius Lietuvos oro erdvėje per metus išaugo penktadaliu, o per pastaruosius penkerius metus net padvigubėjo. Tačiau svarbiausia, kad ir nuolat augančio skrydžių intensyvumo sąlygomis „Oro navigacija" užtikrina visišką skrydžių saugą. Įmonės specialistų profesionalumo bei nuoširdžių pastangų dėka nebuvo ir jokių orlaivių užlaikymų, kurie būtų įvykę dėl mūsų darbo broko." 

Įmonės veiklą bei plėtros perspektyvas pristatė oro eismo plėtros vadybininkas Vaidotas Kondroška. Apie tai, kaip „Oro navigacija" užtikrina erdvės naudotojams teikiamų paslaugų saugą ir kokybę, svečiams papasakojo oro eismo paslaugų saugos vadybininkas Pavelas Petrovas. 

Dar šių metų vasarą Briuselyje vykusiame Eurokontrolės išplėstiniame komiteto posėdyje buvo be pastabų pritarta strateginiams „Oro navigacijos" sprendimams ir numatytoms 2009 metų sąnaudoms.

AOPA bei Lietuvos aeroklubo vadovai pateikė pasiūlymų, kaip, jų nuomone, reikėtų spręsti aktualias bendrosios aviacijos pilotų problemas. Pasak diskusijos dalyvių, pokalbis buvo labai naudingas ir įdomus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų