„McLaren“ imasi kasdienių automobilių

Iš „Formulės-1“ pasitraukęs „McLaren“ komandos vadovas Ronas Dennisas pareiškė  dabar visą savo dėmesį skirs automobilių verslui - jis vadovaus naujai įkurtai įmonei „McLaren Automotive“. Kompanija akcininkai pranešė sulaukią 250 mln. svarų sterlingų investicijų tam, kad būtų sukurti ir parengti serijinei gamybai keletas tradicinių sportiškų automobilių modelių. Prekiauti „McLaren“ prekiniu ženklu papuoštais ratuočiais ketinama maždaug 2011-aisiais. 

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad „McLaren“ planuoja išleisti tris sportinius automobilius. „McLaren Automotive“ flagmanu turėtų tapti modelis Р11, turintis anglies pluošti kėbulą ir itin galingą 6,2 litro darbinio tūrio, V8 tipo variklį, pasiskolintą iš „Mercedes AMG“.

Antrasis britų kompanijos modelis turėtų sudaryti konkurenciją „Porsche“ automobiliais ir kainuoti ne daugiau 100 tūkst. dolerių. Trečiuoju įprastam eismui skirtu „McLaren“ automobiliu žadama kovoti dėl pirkėjų simpatijų su „BMW Z4“ bei „Nissan 370Z“.  

Visos šios mašinos bus gaminamos modernizuotoje „McLaren“ gamykloje, kurioje dirbs apie 800 meistrų. Kas investuoja į šį projektą R.Dennisas neatskleidė.


Šiame straipsnyje: McLaren serijiniai automobiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar tikrai

Ar tikrai  portretas
„Nissan 370Z“ ?

Tikrai pasirodo.

Tikrai pasirodo. portretas
nuo 2010

to Ar tikrai

to Ar tikrai portretas
Deja tikrai. Senaji 350Z pakeite naujesnis ir galingesnis 370Z
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių