Ministrai įsivėlė į ginčą

Liberalų sąjūdžio pirmininkas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis mano, kad valstybės ūkio problemų politizavimas tėra rinkiminis triukas.

Taip įvardinti žiniasklaidoje pasirodę kandidato į Prezidentus, buvusio susisiekimo ministro A. Butkevičiaus, pasisakymai, neva jis būtų galėjęs išgelbėti „flyLAL Lithuanian Airlines“, jei tik būtų žinojęs tikrąją įmonės finansinę padėtį.

„Tuometinis susisiekimo ministras tiesiog negalėjo neturėti informacijos apie vieno didžiausių tuometinių Lietuvos oro vežėjų finansinę situaciją. Netgi, anot jo, situacijai paaiškėjus tik liepą buvo galima imtis skubių veiksmų, tačiau realiai nieko nebuvo daroma“, - sako E. Masiulis.

E.Masiulio teigimu, A.Butkevičius sąmoningai klaidina visuomenę, sakydamas, kad buvo galima pakeisti kai kuriuos teisės aktus, kurie būtų leidę įteisinti nacionalinio vežėjo statusą ir tuo pagrindu būtų buvę galima sudaryti atskirą biudžeto finansinę programą „flyLAL“ problemoms spręsti.

„Lietuvos, kaip ir kitų Europos sąjungos (ES) šalių vežėjų veiklą reglamentuoja ES direktyvos, griežtai draudžiančios protekcionistinę politiką, todėl tokie kandidato į Prezidentus pareiškimai yra mažų mažiausiai nekompetetingi“, - sako E.Masiulis.

Lietuvoje yra 8 registruotos aviakompanijos, turinčios galiojančius vežėjo pažymėjimus ir licencijas oro susisiekimui vykdyti. Jos atitinka ES reikalavimus ir yra laikomos Europos Bendrijos vežėjais. Europos Sąjungos teisė draudžia Europos Bendrijos vežėjus diskriminuoti nacionaliniu pagrindu, išskiriant ar suteikiant prioritetus „nacionaliniam“ vežėjui.

„Buvusio ministro teiginiai, neva vienos įmonės finansinėms problemoms spręsti būtų buvę galima keisti ES reglamentuojamus dalykus ar kurti specialias biudžeto programas,  klaidina visuomenę. Tokius pareiškimus vertinu kaip neatsakingą šalies ekonomikos problemų politizavimą artėjant rinkimams. Manau, jog politikams, savo laiku nepadariusiems sprendimų, kad išspręsti kylančias problemas, dabar nereikėtų jų politizuoti ir naudoti savo rinkimų kampanijai“, - sako E. Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Inzinierius

Inzinierius portretas
kodel lietuvoja tokie zmones kurie pretenduoja i prezidentus neturi atsakyti uz savo zodzius..? manau turetu atsakyti uz savo tokius klaidingus pasisakymus ir zmoniu klaidinima. juk taip iseina kad kandidatas i prezidentus meluoja?

to inzinierius

to inzinierius portretas
tu velniskai teisus. as irgi abejoju ar butkevicius nieko nezinojo apie flylal. tiesiog lauke, kol pasikeis valdzia, o tada jau nebe jo reikalas kaip ten kas... debilas su akiniais, kuriu stiklai kaip sampano butelio dugnai.

Tautos stebetojas

Tautos stebetojas portretas
Tegul soacialdemokretinas Algirdas Butkevicius savo sunu issikasa is ne jam skirtos vietos, o po to loja savo nesamones.
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių